Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget er enige om, at der skal være en fiskebro på havnen. (Foto: Erling J.)

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget er enige om, at der skal være en fiskebro på havnen. (Foto: Erling J.)

Enstemmigt ja til fiskebro

En fiskebro giver liv og aktivitet på havnen, derfor skal den bygges selvom brugere af området ikke kan blive enige. Det kunne Teknik- og Miljøudvalget til gengæld

Af
Anette Gundlach

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget er enige om, at der skal være en fiskebro på havnen, det slog de enstemmigt fast på et møde torsdag i sidste uge. Dermed gik de imod forvaltningens indstilling om ikke at give tilladelse til broen.
Broen har i længere tid givet krusninger i overfladen af havnevandet, da beboere i området og Roskilde Havneselskab ikke kan blive enige om formålet og udformningen af broen. Roskilde Havneselskab vil gerne have en 80 meter lang fiskebro, hvor der kan være borde og stole på, hvor børn kan lege, og hvor der også er plads til, at både kan lægge til i kortere tid for at læsse af og på.
Beboerne i området vil gerne have en lille platform ved vandets overflade, hvor børnene kan samle sten, vand og fiske fra. De vil til gengæld ikke høre tale om, at både skal kunne lægge til broen hverken i kortere eller i længere tid. Men trods uenighed skal der være en bro, mener udvalget.
- Vi skal finde frem til en løsning, for i udvalget er vi alle enige om, at en fiskebro er med til at give den aktivitet på havnen, som vi gerne vil have, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Torben Jørgensen. Han ved, at parterne på havnen er langt fra hinanden, men forklarer, at de nu hver især skal have møde med Teknisk Forvaltning for at fortælle om deres ønsker. Efterfølgende udfærdiger forvaltningen et forslag, som så atter skal i Teknik- og Miljøudvalget.
- Vi lytter til alle, men det betyder også, at alle ikke kan få ret, siger Torben Jørgensen. Han vil ikke komme ind på, hvordan en fiskebro kan komme til at se ud eller hvor stor den skal være før, forvaltningen kommer med et forslag.

null

Publiceret 16 June 2009 10:57