Hans Barlach og Kai O. Svensson skåler med Inger Engelbrecht Svane, Brugerrådsformand for Netværkskontoret på Strandcentret. Til højre i billedet ses Jytte Nielsen også medlem af Netværkskontoret. (Foto: Privat).

Hans Barlach og Kai O. Svensson skåler med Inger Engelbrecht Svane, Brugerrådsformand for Netværkskontoret på Strandcentret. Til højre i billedet ses Jytte Nielsen også medlem af Netværkskontoret. (Foto: Privat).

Festlig kartoffeldag i Greve kommune

Af
Per Møller

Traditionen tro blev der igen i år afholdt den helt store kartoffeldag i Greve kommune. Borgmester Hans Barlach og formand for Social- og Sundhedsudvalget Kai O. Svensson tog sammen en tur rundt på Greve Kommunes fire plejecentre for at spise med borgerne – og for at få en snak og en snaps.
Igen i år tog Greves borgmester Hans Barlach og socialudvalgsformand Kai O. Svensson opfordringen fra Danmarks Kartoffelråd til sig, og planlagde i samarbejde med kommunens fire plejecentre Den Store Kartoffeldag.
Derfor fik alle, der spiste på Strandcentret, Nældebjerg, Hedebo og Møllehøj, samt dem der fik bragt mad ud, glæden af at spise nye danske kartofler med stegt ål til.
Til denne ret hører traditionelt en snaps.
Dagen bød først på et besøg på Hedebo Plejecenter, hvor borgmesteren og socialudvalgsformanden spiste brunch med borgerne i Gerbera- og Bellisgangen.
Her hilste borgmesteren og socialudvalgsformanden på Edith Rasmussen, der er fyldt 104 år.
På Møllehøj Plejecenter bød borgmesteren og udvalgsformanden på en lille forfriskning i cafeen.
Dernæst gik turen til Strandcentret, hvor Hans Barlach og Kai O. Svensson hilste på de mange borgere, der var i færd med at spise stegt ål med nye kartofler. Her blev der budt på en lille smagsprøve af kokken i køkkenet.
Dagen blev afsluttet på Nældebjerg Plejecenter, hvor borgmesteren og udvalgsformanden spiste frokost med de mange fremmødte borgere i cafeen, med levende musik af pianist Jørgen Abel.
- Valdemarsdag er en national festdag, og en begivenhed som kommunes ældre ser frem til. Det er altid dejligt at komme en tur rundt og se vores plejecentre og hilse på de ældre, og blive bekræftet i, at Greve kommune er et godt sted at bo, siger borgmester Hans Barlach.

Publiceret 16 June 2009 12:15