Et blik ned gennem Algade i Roskilde på en ikke specielt travl formiddag. Annette Palm fra forretningen Gadespejlet i Hersegade efterlyser erkendelse af problemet og foreslår en kampagne.

Et blik ned gennem Algade i Roskilde på en ikke specielt travl formiddag. Annette Palm fra forretningen Gadespejlet i Hersegade efterlyser erkendelse af problemet og foreslår en kampagne.

Krisen kradser hos de handlende

- Nu må vi have det frem i det åbne og kalde en spade for en spade, siger Gadespejlets indehaver Annette Palm og undrer sig over, at handlens formand kommer med bortforklaringer

Af
Jeppe Olsen

Krisen kradser hos de handlende i Roskilde. I en sådan grad, at Gadespejlets indehaver Annette Palm nu må tale formanden for Roskilde Handel- og Stjernebutiker, Torben Stevold lodret imod.
Han sagde i sidste uge til Roskilde Avis, at der er masser af kunder i butikkerne i den velfungerende handelsby Roskilde. Baggrunden var avisens optælling af 21 tomme butikslokaler i bymidten.
- Det kan ikke være rigtigt, at formanden kommenterer sagen med "Vi står ikke i en specielt dårlig situation". Kære Torben, hvor bor du henne? Hvor tit spørger du dine medlemmer, hvordan vi har det? lyder det fra Annette Palm.
- Det er på tide at kalde en spade for en spade og få det frem i det åbne, at der er et problem. Vi butiksindehavere taler meget om det mellem hinanden, for handlen går ad Pommeren til.

Roskilde slemt ramt

Gadespejlets indehaver har den tanke om Torben Stevold, at han tror, at butikkerne bare kan forsætte med at esksistere i det uendelige på trods af krisen.
- Men sådan er det ikke. Hvis der ikke sker noget, så billedet vender, så vil der meget snart være meget mere end 21 tomme butikker, mener Annette Palm, der har haft sin forretning i Hersegade med tøj og brugskunst i fire år.
Derfor var hun med de sjove år før Roskilde Banks krak og krisens indtog, der efter hendes opfattelse er særlig hård ved Roskilde. Hun kan nemt se forskel på den gang og nu. Annette Palm foreslår øget markedsføring gennem en lokal og regional kampagne.
- Mange mennesker kører til Sverige og handler for at spare lidt. Måske man skulle søsætte en "støt handelen lokalt" kampagne. Sådan lidt i stil med dengang, der blev slået på tromme for, at man skal købe dansk.
Det er ikke lykkes at få en kommentar fra Torben Stevold.

null

Publiceret 16 June 2009 03:00