Maria Juul-Hansen - har scoret den ene topkarakter efter den anden. (Foto. JCJ).

Maria Juul-Hansen - har scoret den ene topkarakter efter den anden. (Foto. JCJ).

Maria Juul-Hansen - landets dygtigste student?

Årets første student på Køge Handelsgymnasium

Af
Per Møller

Tirsdag formiddag den 16. juni kunne Køge Handelsgymnasium glæde sig over årets første student. Årets første student er 19-årige Maria Juul-Hansen fra 3.c.
Maria Juul-Hansen bor i Lillelinde ved Haarlev.
Maria Juul-Hansen er ikke bare årets første student, hun er sandsynligvis også en af de bedste i hele landet, da hendes endelige karaktergennemsnit kommer til at ende snublende nær ved, eller måske endda over topkarakteren 12.
Grunden til, at Maria Juul-Hansens gennemsnit kan ende højere end topkarakteren 12 er, at studenter i dag må gange deres endelige snit med en faktor der stiger, alt efter antallet af højniveaufag.
- Maria Juul-Hansen må f.eks. gange sit endelige karakterresultat med 1,03, da hun har to fag på højniveau. Indtil videre har hun scoret lutter 12-taller i både årskarakter samt alle eksamener hidtil. Jokeren er, om de skriftlige karakterer også ender ud med 12-taller. De skriftlige karakterer offentliggøres nemlig først efter de mundtlige eksamener er overstået, oplyser Nicolai Fich fra Køge Handelsskole.
Så selv med huen på, på tirsdag, ved hun faktisk ikke, om hvor hun ender blandt årets topscorere i de danske gymnasier landet over, selv om hun skulle runde den sidste eksamen i engelsk af, med endnu et tolvtal til samlingen.
Men at hun ender blandt landets bedste, hersker der ingen tvivl om.
Mon ikke hun får regionens højeste studentergennemsnit?

Viskvinde

Inden Maria Juul-Hansen læser videre til cand.polit. på KU, vil hun gerne være folkeskolevikar i et år, da hun elsker at formidle viden.
Hun vil også gerne nå et ophold på sprogskole i Tyskland eller England.
Spørger man til hendes langsigtede karrieredrømme, fejler ambitionsniveauet skam heller intet:
- Jeg synes matematisk og økonomisk analytisk niveau er sjovt, derfor ville det da være en drøm der går i opfyldelse, hvis jeg en gang kunne blive økonomisk viskvinde, siger Maria Juul-Hansen med et smil, der fortæller, at der bestemt ikke er tale om en joke, men ren og skær ambition og drive.

Publiceret 16 June 2009 12:00