Modsat sidste år har flere lokale foreninger i år haft stor tilstrømning af frivillige til foreningernes boder på Roskilde Festival. (Foto: Erling J.)

Modsat sidste år har flere lokale foreninger i år haft stor tilstrømning af frivillige til foreningernes boder på Roskilde Festival. (Foto: Erling J.)

Masser af frivillige til Roskilde Festival

Lokale foreninger bombarderes med tilmeldinger fra unge, der vil arbejde i en bod på festivalen

Af
Julie Myhre

Der gik otte timer fra Roskilde Skiklub Hedeland 1. maj åbnede for tilmeldinger til at arbejde i klubbens bod på Roskilde Festival, og til 127 havde meldt sig til at svede over madlavingen i Skiburgeren. På kort tid havde Roskilde Skiklub skaffet de 225 frivillige, de skal bruge for at drive boden. Nu står omkring 160 venteliste til et arbejde i boden, som giver gratis adgang til festivalen. Det fortæller en meget tilfreds Thomas Nielsen, der er ansvarlig for medarbejderne i Skiburgeren.
Flere andre lokale foreninger har i år haft usædvanligt let ved at få fat på frivillig arbejdskraft til deres festivalbod. Boldklubben KFUM skal bruge 455 frivillige til sin bod med slik, snacks og drikkevarer, og medarbejderne havde de på plads allerede for en måned siden.

- Det er gået over al forventning med at få fat på medarbejdere. Vi har endda venteliste, og det har vi aldrig prøvet før. Folk vil tilsyneladende gerne ud og arbejde i år, siger Marianne Poulsen, der sidder i KFUMs festivalledelse.

Både hun og Thomas Nielsen gisner om, at de unge i år er særligt ivrige for at arbejde på festivalen, fordi prisen på en festivalbillet trykker ekstra under den økonomiske krise. Som frivillig på Roskilde Festival skal man arbejde mindst 24 timer og får til gengæld betalt festivalbilletten, der i år koster 1785 kroner. Festivalen bliver pløkket i gang søndag 28. juni, hvor de første gæster kan slå teltet op.

Fuldt hus i foreningers vagtplaner

- Boldklubben KFUM har fundet sine 455 medarbejdere og har knapt 40 på venteliste - Roskilde Skiklub Hedeland har skaffet sine 225 medarbejdere. Cirka 160 står på venteliste - Roskilde Gymnastikforening har sine 90 medarbejdere på plads og har haft det i en måned - Spejderforeningen Vigge har 40 medarbejdere til sin pantbod og 80-100 til madboden. Flere står på spring på foreningens venteliste Kilde: Foreningernes festival-ansvarlige

Publiceret 17 June 2009 03:00