Der var godt gang i den på tribunerne, da Herfølge sikrede sig oprykningen, og nu er 'Hærfuglene og 'De Stribede' enige om at danne en fælles fanklub for HB Køge. (Arkivfoto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Der var godt gang i den på tribunerne, da Herfølge sikrede sig oprykningen, og nu er 'Hærfuglene og 'De Stribede' enige om at danne en fælles fanklub for HB Køge. (Arkivfoto: Jørgen Chr. Jørgensen).

Bolden er hos HB Køge

De to fanklubber 'De Stribede' og 'Hærfuglene' er enige om strukturerne for en ny fælles officiel fanklub for HB Køge

Af
Martin van Dijk

SAMMENLÆGNING: De officielle fanklubber for henholdsvis Køge Boldklub og Herfølge Boldklub, 'De Stribede' og 'Hærfuglene', blev i sidste uge på ekstraordinære generalforsamlinger enige om at slå pjalterne sammen og lave en fælles hensigtserklæring i bestræbelserne på at opnå status af HB Køges kommende officielle fanklub.
- Vi er kommet frem til en fælles aftale om, hvordan vi vil skabe en anden fankultur. Vi vil blandt andet være mere synlige og skabe en bedre stemning på stadion med tifoer og lignende. Vi vil rekruttere medlemmer fra lokalsamfundet, og der skal oprettes en børne- og familieklub. Dermed er vi kommet med vores bud på, hvordan vi kan leve op til de krav, som HB Køge stiller, hvis vi skal være den officielle fanklub, og ansøgningen er sendt til dem, så de har bolden nu, siger Dennis Hedegaard, der er næstformand i Hærfuglene.

Kommende møde

Sportsdirektør Per Rud har tidligere ikke lagt skjul på, at klubben syntes, at fansene var for sløve, og derfor har man internt i klubben arbejdet med planer for, hvordan man skal opnå en bedre og mere synlig fankultur på tribunerne.
Han ser dog positivt på sammenlægningen, men ønsker ikke at kommenter det nærmere i pressen.
Hos fansene venter man spændt på næste træk fra klubbens side.
- Nu har vi gjort vores del af arbejdet, og vi mangler kun klubbens godkendelse, så vi kan blive HB Køges officielle fanklub. Så vi venter bare på, at de indkalder os til et møde. Det er ikke sket endnu, for de har jo også en masse at se til i øjeblikket, men jeg regner da med, at det sker snart, siger Dennis Hedegaard.

Publiceret 19 June 2009 15:15