Rishøjspillerne tørner i næste sæson ud i Danmarksserien og i Serie1. (Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen).

Rishøjspillerne tørner i næste sæson ud i Danmarksserien og i Serie1. (Arkivfoto: Jørgen Christian Jørgensen).

Jubelsæson i Rishøj Boldklub

Det er ikke kun Herfølge, som kan fejre en oprykning i øjeblikket. I Rishøj Boldklub kan de fejre hele to af slagsen

Af
Martin van Dijk

FODBOLDEUFORI: Køge og omegn har den seneste tid været ramt af fodboldeufori i kølvandet på Herfølgesoprykning til landets bedste fodboldrække.
Denne begivenhed har selvfølgelig fået en masse velfortjent opmærksomhed, men i skyggen af Auris-tropper er der faktisk også en anden lokal fodboldklub, som har svævet rundt på en oprykningssky den seneste tid.
Det er spillere, trænere og andre med tilknytning til Rishøj Boldklub, som kan se tilbage på en ren jubelsæson, hvor både første og andenholdet i sidste weekend sikrede sig oprykning.
For førsteholdets vedkommende betyder det, at den i næste sæson står på Danmarksserie fodbold, mens andenholdet tørner ud i Serie1.
-Det betyder meget, at begge hold rykker op, jeg synes, det er perfekt, at have et hold i Danmarksserien og et i Serie1, da afstanden mellem de to hold helst ikke må være for stor. I klubben har man de seneste år snakket om oprykning til Danmarksserien men hele tiden manglet det sidste. Det er så lykkedes i år, og det er en kombination af mange ting. Bundniveauet er blevet hævet, fundamentet omkring holdet er blevet stærkere, ligesom defensiven har været bedre, siger Rishøjs succestræner Jesper 'Købmand' Pedersen, der dog også er helt bevidst om, at det er et andet niveau i Danmarksserien end i Sjællandsserien.
-Der bliver spillet mere teknisk fodbold i Danmarksserien, og de bedste hold spiller rigtig godt. Vi skal dog tage udgangspunkt i vores eget spil, som vi har gjort i denne sæson, siger cheftræneren, der ikke forventer den store udskiftning i truppen.
-Vi skal jo ikke begynde at vende rundt på det hele. Der kommer sikkert en tre til fire spillere til, mens nogle af de ældre måske stopper eller tropper lidt ned, så der sker nok ikke den store udskiftning, men truppen bliver nok lidt bredere, siger Jesper 'Købmand' Pedersen.
Andenholdet har lagt støvlerne på hylden for denne sæson, men førsteholdet spiller den sidste kamp lørdag klokken 15.00 på Rishøj Stadion, hvor FC Lejre kommer på besøg, så der er mulighed for at komme ud og støtte og hylde det kommende Danmarksserie hold.

Publiceret 19 June 2009 09:00