Spændingen udløst i serie 1

RB 1906's oprykning glippede lige nøjagtig. Fløng/Hedehusene og Roskilde KFUM klarede frisag fra nedrykningen, mens Hvalsø blev sorteper og må en tur ned i serie 2. Det er facit efter en sindsoprivende spændende sæsonafslutning i fodboldens serie 1.

Af
Af Claus Mellergård

Med fire lokale fodboldhold i samme serie 1 række, (pulje 2) har sæsonen 2008/2009 budt på masser af interessante nabo opgør. Og før 26. og sidste spillerunde kunne RB med en sejr endda endnu nå at rykke op, mens såvel Hvalsø som KFUM havde ryggen mod muren og ligeledes skulle vinde deres respektive kampe for blot at bevare chancen for at blive i rækken. Alle tre hold vandt: RB med 3-1 over Trundholm, Hvalsø med 4-2 over SBK Brøndby og KFUM med 3-0 over Greve, men kun KFUMs sejr fik reel betydning og sikrede holdet overlevelse i serie 1.

Sejren over Greve var under alle omstændigheder fuldt fortjent. KFUM's vævre boldspillere gik nemlig fra første minut frisk til sagen, og tiltvang sig derfor naturligt et overtag i såvel spil som chancer. Og efter godt et kvarters spil faldt så det forløsende og uhyre vigtige mål til 1-0. Den talentfulde teenager Kasper Skovgård befandt sig pludselig i fri position i det lille felt og midtfor Greves mål, og bankede derfor som den naturligste ting i verden bolden i kassen. Blot ti minutter efter øgede Martin Stafelth føringen til 2-0, og så gjaldt det ellers primært om at holdet Greve fra fadet. Den mission lykkedes til fulde, også fordi Greve hverken kunne rykke op eller ned. Derfor blev anden halvleg en forholdsvis rolig affære, hvor KFUM blot skulle have tiden til at gå på fornuftig vis. Men endnu et mål blev det dog til, inden KFUM'erne triumferende kunne strække armene i vejret:

På en ualmindelig flot slutspurt lykkedes det således Roskilde KFUM's bedste seniorhold, at sikre sig endnu en sæson i serie 1. Efter første halvdel af turneringen havde KFUM kun skrabet sølle 8 point sammen, og lignede derfor en klar nedrykker. Men 24 point efter vinterpausen blev KFUM's redningsplanke. Til sjældent stor tilfredshed for klubbens sportschef Pierre Overgaard, der i minutterne før slutfløjtet gav KFUMs overlevelse i serie 1 følgende ord med på vejen: "At vi forbliver i rækken betyder simpelthen alt. Nu fik vi omsider stoppet de senere års sportslige nedtur, og kan atter begynde at bygge op. Klubbens 2. hold er jo netop rykket op i serie 2 og det er slet ikke til at sige, hvordan det ville være at have vores to bedste hold i den samme række. Nu får vi til gengæld ekstra hård konkurrence om pladserne på det bedste hold, og det kan kun være til gavn for både spillerne og klubben. Så jo, jeg er en glad mand i dag", sluttede sportschefen.

Publiceret 20 June 2009 18:49