(Colourbox).

(Colourbox).

Studenter falder i 18 års-fælden

Af
Per Møller

Børneulykkesforsikringen dækker ikke længere, når barnet fylder 18. For mange sker det lige omkring de festlige studentergilder.
For rigtigt mange danskere er studenterfesterne et af ungdommens højdepunkter.
Ikke ret mange studenter tænker imidlertid over, at de måske ikke er forsikret i tilfælde af ulykker.
- Sådan er det fordi studentereksamen falder i samme periode, som mange af dem stopper med at være dækket af deres børneulykkesforsikring.
Det fortæller Rolf Chr. Kølle fra Topdanmarks butik i Køge.
- Mange forældre glemmer, at så snart de unge fylder 18 år, er de ikke længere dækket af børneulykkesforsikringen, men skal have en voksenulykkesforsikring – også selv om de stadig bor hjemme, siger han.

Ledskader er almindelige

Problemet er særligt aktuelt, fordi de glade studenterfester almindeligvis giver risiko for flere uheld og skader end normalt.
Ifølge Topdanmark er brækkede håndled eller forvredne knæ blandt de mere almindelige "studenter-skader", og de kan i værste fald resultere i varige mén.

Ingen erstatning til fulde

Får en ung student et varigt mén på blot fem procent, kan det betyde, at vedkommende ikke kan dyrke sport på samme niveau som tidligere.
Til gengæld kan skaden udløse en erstatning, hvis den unge har en ulykkesforsikring med dækning for varigt mén på fem procent.
Mange vælger en billigere forsikring med dækning for mén på mindst otte procent, men så er meniskskader og ledbåndsskader typisk ikke dækket.
Rolf Chr. Kølle minder i øvrigt om, at forsikringen ikke dækker, hvis man bliver alt for beruset og beskadiger andre eller deres ting under festlighederne.
- Selvfølgelig skal man more sig og fejre sin eksamen, men hvis man får alt for meget at drikke og kommer til at beskadige andre eller deres ting eller sig selv, risikerer man, at det hverken er dækket af ansvarsforsikringen eller ulykkesforsikringen. I stedet kommer den ansvarlige til at betale af egen lomme. Og det kan blive dyrt, især hvis der er personskade involveret, siger Rolf Chr. Kølle.

Publiceret 20 June 2009 16:00