Her på hjørnet af Baunebakkevej og Hvidovrevej skulle der være bygget nyt bankhus i år, men bygherre er hårdt ramt af finanskrisen.

Her på hjørnet af Baunebakkevej og Hvidovrevej skulle der være bygget nyt bankhus i år, men bygherre er hårdt ramt af finanskrisen.

Danske Bank ramt af finanskrisen

Intet nyt lejemål til banken på Hvidovrevej - bygherre bygger ikke...

¿Skulle Danske Bank egentlig ikke åbne nyt domicil her?¿

Af
ark redhvidovreavis.dk

Spørgsmålet har sikkert været stillet en del gange i det forløbne år, siden Danske Bank i januar 2008 meldte ud, at man havde planer om et nyt, stort bankhus på hjørnet af Baunebakkevej og Hvidovrevej. Lejekontrakten var på plads, og kontrakten lød på, at bygherre skulle stille med et færdigt hus til banken - klar til indretning - i januar 2009, og senest i maj 2009. Men sådan gik det som bekendt ikke. Huset står stadig, som det gjorde for et år siden, og ukrudtet på Hvidovrevej vokser lystigt i takt med, at Danske Banks forhåbninger om et flot samlet domicil svinder. - Vi havde jo glædet os usigeligt meget, og alle tegninger var på plads. Hver medarbejder vidste, hvilken stol, der var deres, og det var virkelig noget, alle så frem til. Men desværre: Danske Bank blev ramt af finanskrisen, for vi må jo konstatere, at bygherre ikke har bygget en bygning, vi kan leje os ind i, siger Lars Mertins, chef for Danske Banks afdelinger i Hvidovre. Bygherre SL Nordic Holding A/S, der ejes af rigmanden Steen Patrik Vela - tidligere kendt som Steen Larsen - er økonomisk hårdt ramt. Det er ingen hemmelighed. Og der lyder da også herfra en kortfattet men imødekommende kommentar fra firmaet, da Hvidovre Avis henvender sig for at høre, hvad der sker på Hvidovrevej: ¿Der er intet nyt i sagen¿, siger man. Og så er den sådan set ikke længere... - Vi er ikke længere forpligtet af en lejekontrakt. Men man må også forstå, at Danske Bank gerne vil være med, når bygherre eller en anden investor får bygget færdigt. Vi håber, man vil henvende sig til os, for vi drømmer stadig om et stort, flot bankhus, der kan matche den markedsandel, vi har i Hvidovre - en andel, vi er meget stolte af, siger Mertins. Danske Bank har 32.000 privatkunder i Hvidovre. Danske Bank leder stadig efter egnede lokaler, men må også konstatere, at der ikke er meget at vælge imellem i Hvidovre. Hvornår gik det op for jer, at der ikke blev bygget på Hvidovrevej 135? - Da vi passerede januar, og vi ved at kigge ud af vinduet kunne se, at der ikke var sket noget overhovedet. Heldigvis har vi været fornuftige og har ikke sagt vores lejemål op, fordi vi skulle flytte. Nu har vi udsigt til, at der går - efter min egen vurdering - 2-3 år, før vi ser et nyt byggeri på hjørnet af Baunebakkevej og Hvidovrevej, konstaterer Lars Mertins.

Publiceret 22 June 2009 16:12