Bymidten og festivalen risikerer at drukne i affald.

Bymidten og festivalen risikerer at drukne i affald.

Festival og bymidte risikerer at drukne i affald

Situationen risikerer at blive alvorlig for Roskilde og festival, hvis blokaden af forbrændingen ikke bliver ophævet i slutningen af denne uge, når indbyggertallet vokser til det tredobbelte i Roskilde, når festivalen starter

Af
Anette Gundlach

Både talsmand for Roskilde Festival Esben Danielsen og teknisk direktør i Roskilde Kommune Ole Møller følger blokaden af Roskilde Forbrænding med spænding. I øjeblikket bliver forbrændingen blokeret af renovationsarbejdere fra den københavnske renovationsvirksomhed HCS.

Det betyder, at medarbejderne i Roskilde Renovations Transport ikke kan komme af med affaldet, efter næsten at være færdig med mandagsturen, fortæller indehaveren roskildevirksomheden Preben Nielsen. Og de kan ikke komme i gang med at hente affald før blokaden er ophævet.

- Det er en rigtig svær situation for os, vi krydser fingre for, at blokaden ophører inden ugen er omme, og festivalgæsterne kommer til byen, siger Espen Danielsen. Der ser med alvor på situationen. Også i Teknisk Forvaltning følger man sagen med spænding.

- Vi har et alvorligt problem, hvis situationen fortsætter, så må vi finde på nogle nødløsninger, siger Ole Møller. Han understreger, at han følger udviklingen dag for dag.
- Jeg håber ikke, at det fortsætter, for så bliver det alvorlig, men så må de forskellige myndigheder sætte sig sammen og løse problemet, siger den tekniske direktør.

Rydder op under festival

Esben Danielsen forklarer, at planen er, hvis blokaden ophører, at holde festivalen endnu mere ren end sædvanligt.
- Vi vil prøve at komme af med endnu mere affald under festivalen end vi plejer, siger talsmanden. Det betyder, at der bliver sat endnu flere skraldespande op på festivalpladsen, og at der bliver indsat oprydningshold, der kan tilkaldes, hvis et område pludselig flyder med affald.

Meget afhænger dog af, om affaldet overhovedet bliver hentet på festivalpladsen. Derfor er der i øjeblikket mange mennesker i kommunen og i Roskilde Festivalen, der krydser fingre for, at normale affaldsforhold bliver indført så hurtigt som muligt.

Publiceret 22 June 2009 13:46