(Foto: Privat).

(Foto: Privat).

Bevægelseskaravanen kommer til Køge

Lørdag den 27. juni.

Af
Per Møller

SUNDHED : På lørdag den 27. juni kommer Region Sjællands bevægelseskaravane til Torvet i Køge.
Her bliver der sat fokus på sundhed, kost og motion. Torvet i Køge vil ikke ligne sig selv, når der på lørdag er besøg af bevægelseskaravanen.
Der vil blive krabbet, kløgtet og spillet hammerspil – og gamle og unge vil kunne lege sammen på tværs af generationerne.
- Vi bruger hinanden som redskaber og lægger meget vægt på det sociale og på at man kan være aktive sammen på tværs af alder, siger karavanens projektleder Arthur Stryjak.
Han understreger, at man langtfra behøver kun at træne sammen med dem, der har samme alder eller kondition som en selv.
Region Sjælland har sat bevægelseskaravanen på hjul for at få flere sjællændere i bevægelse.
Motionslokomotivet består af folk fra Center for Leg og Bevægelseskultur, Videnscenter for Fødevarer og Sundhed og Gerlev Idrætshøjskole.
Bevægelseskaravanen kommer til Torvet i Køge lørdag den 27. juni kl. 10.30 -15.00.
Der bliver mulighed for leg med hele familien, hvor en instruktør vil hjælpe med at levendegøre gamle lege, og man kan prøve streetmovement, hvor selv en kantsten eller bænk kan bruges til at bevæge sig på en ny måde.
Der er udfordrende vikingelege for de unge og kamplege, hvor man oplever, at man sagtens kan slås på en sjov måde, der ikke skaber tabere og vindere.
Og så er der gode råd til, hvordan man på en nem måde kan ændre sin kost i en sundere retning, uden nødvendigvis at skulle ændre livsstil.
Aktiviteterne er gratis og for folk i alle aldre.

Publiceret 23 June 2009 13:15