Mikkel Bjørn fra 3.y på Roskilde Katedralskole har så meget flair for faget fysik, at han har kvalificeret sig til finalen i den internationale Fysikolympiade i Mexico. (Foto: Erling J.)

Mikkel Bjørn fra 3.y på Roskilde Katedralskole har så meget flair for faget fysik, at han har kvalificeret sig til finalen i den internationale Fysikolympiade i Mexico. (Foto: Erling J.)

Fascineret af fysik

19-årige Mikkel Bjørn skal med til finalen i den internationale fysikolympiade i Mexico

Af
Julie Myhre

Man skal kunne sin fysiklærdom for at forstå, hvordan et køleskab eller en cd-afspiller egentlig fungerer, og det gør fysikken interessant, synes 19-årige Mikkel Bjørn fra 3.y på Katedralskolen i Roskilde. Han har sammen med fire andre danske unge kvalificeret sig til at deltage i sommerens finale i den internationale fysikolympiade for studerende, som foregår i Mexico fra 11. til. 19. juli. For at komme så langt har Mikkel Bjørn været igennem et længere forløb med flere indledende prøver i fysik. Den første prøve gennemførte Mikkel Bjørn sammen med sine klassekammerater på Roskilde Katedralskole, og han klarede det så godt, at hans lærer foreslog ham at deltage i de efterfølgende prøver i udvælgelsesforløbet. Her fattede Mikkel Bjørn for alvor interesse for fysikken.
- Fysik er spændende, så det er bare om at dyrke det. Måske er jeg en nørd, men ikke på den dårlige måde, for jeg bruger også tid på endet end fysik, siger Mikkel Bjørn.

Stor udfordring

Selvom Mikkel Bjørn er dygtig til fysikfaget, er han spændt på at møde sine konkurrenter fra udlandet til Fysikolompiaden i Mexico.
- Det bliver ret svært, hvis man skal sige det mildt, for jeg tror, det er svært at hamle op med deltagerne fra Asien og USA. I forhold til det internationale pensum er det danske pensum i fysik noget afpillet, så vi fem deltagere fra Danmark har fået ekstra undervisning, for at vi kan være med i kampen, fortæller Mikkel Bjørn.
Ved Fysikolympiaden bliver han testet både teoretisk og praktisk i to fem timers fysikprøver. Efter prøverne skal han ud og se Mexico som enhver anden turist, og det glæder han sig også til. Når Mikkel Bjørn kommer hjem fra Mexico, kunne han godt tænke sig at studere fysik på DTU i Lyngby.

Publiceret 23 June 2009 03:00