Messingblæsere var en tur i Sverige i april måned. (Foto: Helle Bodi).

Messingblæsere var en tur i Sverige i april måned. (Foto: Helle Bodi).

Forrygende flot år i Køge Musikskole

Af
Per Møller

TILBAGEBLIK: Eleverne er sendt på sommerferie, og det er tid til at se, hvordan det skoleåret så gik.
- Det gik forrygende, og det er jo dejligt, så først skal det lige nævnes, at der stadig er plads på enkelte instrumenter bl.a. klaver, messingblæsere dvs. trompet, waldhorn og trækbasuner, strygere bl.a. cello og på saxofon, også leg og bevægelse og forskoleholdene har enkelte pladser, så hvis der sidder nogen, der ikke har fået tilmeldt sig, kan det stadig lade sig gøre via musikskolens hjemmeside www.koegemusikskole.dk , fortæller Helle Bodi fra Køge Musikskole.
Men nu tilbage til året der gik. Rigtig mange elever har fået nogle sjove oplevelser i løbet af året.
Der er kommet leg og bevægelse for de helt små børn og deres forældre på rådhuset i Borup, og det har været lige så stor en succes her, som det altid har været i Køge.
- For dem der er nummeret større var julekoncerten nok årets helt store højdepunkt. For børnehaveklasserne, der alene tæller næste 600 elever er der Junglekoncerten at tænke tilbage på. Alle musikkarrusel børnene har lavet eventyr og har prøvet en masse instrumenter, og spændene er det da, når man går i 1. klasse at spille på enten kontrabas, trækbasun eller trommer, men det kan jo også være, man har det bedre med en xylofon eller blokfløjte, siger Helle Bodi.

Den store junglekoncert. (Foto. Helle Bodi).

Den store junglekoncert. (Foto. Helle Bodi).

Stort udvalg til de lidt ældre

Når man så er blevet så stor, at det er tid til at vælge et enkelt instrument man vil fordybe sig i, har udvalget været rigtig stort og alle de mange orkestertilbud har gjort det nemt at finde noget, der lige netop passer til den enkelte elev.
Messingorkestrene i Borup og Ejby vokser sig stadig større og er efterhånden rigtig velspillende.
De har i årets løb været på tur til Sverige, og de spillede også i Tivoli på musikskolernes dage.
- Strygerorkestret er også blevet rigtig godt. Det har bl.a. givet koncert i rådhuset i Borup og det har været på en rigtig vellykket spilleweekend på Stevns. Det var også med til musikskolernes dage i Tivoli. Eleverne fra Køge øver for sig selv en gang om ugen, og derud over spiller de sammen med orkestrene fra de andre musikskoler en gang om måneden skiftevis i Køge og Greve, fortæller Helle Bodi.
Guitarorkestret havde i år bl.a. en rigtig spændende koncert lige før sommerferien.
De fik besøg af en komponist, som sammen med dem komponerede et stykke musik specielt til dem.
Det blev en rigtig god eftermiddag og aften. Underholdningsorkestret burde have spillet Händels Watermusic, da de skulle spille i Museumsgården i Køge, så meget regnede det, men det tog bestemt ikke humøret fra de unge musikere, og det er jo fantastisk godt gået.
Også fløjteorkestret og det imponerende klaverorkester, der blev dannet i forbindelse med musikugen har gode minder at tænke tilbage på.

Strygerne på Borup Rådhus. (Foto: Helle Bodi).

Strygerne på Borup Rådhus. (Foto: Helle Bodi).

Rytmisk front

Også på den rytmiske front er der sket en masse i årets løb.
Big Bandet er kommet rigtig godt ud af starthullerne og optrådte i Ravnsborghallen, da Nordea holdt årsmøde, og alle de små sammenspilshold med de fantasifulde navne har været i vælten både ved flere musikcafeer og skolekoncerter, men også ved Rock Light konkurrencen var Køge flot repræsenteret.

Souschef Lene Simonsen, Køge Musikskole. (Foto: Helle Bodi).

Souschef Lene Simonsen, Køge Musikskole. (Foto: Helle Bodi).

Flere fordele

Talentlinien er i årets løb blevet døbt om til Talentakademiet, og fungerer nu som et samarbejde med det, der har fået navnet Det Regionale Kultursamarbejde, der er et samarbejde mellem Greve, Solrød, Stevns og Køge, og som også Strygerorkestret er en del af.
- Det giver jo flere fordele, når man kan lave samarbejde mellem flere musikskoler. MGKerne, der jo også er en del af musikskolen, består af elever fra det meste af Sjælland, og mange af eleverne er sluttet med at blive optaget på konservatorierne rundt om i landet. Også musikskolens lærere har i tre basisorkestret været rundt i kommunen med koncerter med folkemusik, klassisk musik og rytmisk musik, så mon ikke vi kan tillade os at sige, at vores fødekæde er intakt, men noget af det allervigtigste for en musikskole er en god forældreopbakning og i den forbindelse er musikskolens venner uovertrufne. Uden dem var vi ikke i stand til at lave alle vores flotte koncerter, slutter Helle Bodi der allerede ser frem til en god og travl sæson når en velfortjent sommerferie er ovre.

Publiceret 23 June 2009 12:15