Næste uge går det atter løs med Roskilde Festival. (Foto: DS).

Næste uge går det atter løs med Roskilde Festival. (Foto: DS).

Nedtælling til Roskilde Festival 2009

Loerdagsavisen.dk har repræsentant ved "ringside" - glæd dig til at læse Kirsten Svenningsens blog-indlæg fra festivalen.

Af
Per Møller

Kirsten Stjerne Svenningsen. 42 år og født og opvokset i og omkring Køge. Gift med fotografen Dino Svenningsen. Hundemor til 9-årige Olivia. Tante-gudmor til 3 tøser på 3, 4 og 10 år – faster til 17-årige Marc. Elsker musik – især metal og alt kreativt håndarbejde (smykkefremstilling, scrapbooking m.m.).
-----------------
Så er der lidt over en uge til Roskilde Festivalen 2009. Jeg er så småt gået i gang med at pakke.
Til dels fordi, jeg er et rodehoved og til dels fordi, vi herhjemme de næste uger er i gang med opbrydning af gulvene på badeværelse og i forstue grundet utætte varmerør.
Der skal lades et hav af batterier op til lommelygter m.m. Panikken er ved at brede sig, for jeg kan ikke finde min supergode gule regnjakke og alle ved vist efterhånden, at selv om vejrudsigterne for festivalen ser nogenlunde ud, skal man være forberedt på det helt store mudderbad. Gummistøvlerne er klar.
Der er stadig synlige mudderrester på dem fra forrige års festival – den vådeste nogensinde.
Som jeg sagde til gemalen Dino i sidste uge, da regnen væltede ubønhørligt ned fra himlen i dagevis, var det fuldstændig som på den festival.
Jeg var gennemblødt fra yderst til inderst på ½ time, på trods af et vanvittigt dyrt regnslag (som blev returneret efter hjemkomsten) og stod første aften med makeuppen nede af kinderne og spiste iskold spaghetti med kødsovs af en flamingoskål, som blev fyldt med vand ligeså hurtigt, som jeg tømte den.
Så er der måske nogen derude, som spørger hvorfor nogen så overhovedet gider tage afsted?!
Jo, altså – sidste år var ganske anderledes – solen skinnede fra en næsten skyfri himmel hele festivalen – og uanset hvordan vejret er kan man ikke komme udenom, at det er en stor oplevelse.
Jeg har altid godt kunne lide at betragte andre mennesker og med 70.000 gæster af alle slags er muligheden herfor fremragende.

Musikalske oplevelser

Og så er der musikken. Uanset hvilken musikgenre, der er favoritten, kan man få nogle fantastiske musikalske oplevelser.
Jeg sætter mig som regel for, at jeg skal finde "Dagens Overraskelse". Jeg går ikke udelukkende efter festivalens udbud af metalbands; men prøver hver dag at finde et band, jeg ikke har set eller hørt før og der er rigeligt at vælge imellem med ca. 120 navne på plakaten.
De sidste par år, har jeg også gjort det, at jeg har brugt Roskilde Festivalens hjemmeside, hvor man kan finde links til alle de optædendes hjemmesider og/eller myspacesider, hvor man let kan høre lidt af de forskelliges musik.
Det var på grund af disse, jeg for et par år siden fik muligheden for at møde mit store "idol" Mikael Åkerfeldt fra bandet Opeth.
For festivalen er ikke kun musik. Her var der for eksempel et arrangement med repræsentanter fra forskellige bands, som skulle tale om musikkens udvikling og indflydelse gennem årene.
Det lyder måske lidt nørdet; men det var ret spændende.
Som repræsentant for medieverdenen, har man, i mine øjne (og specielt i min alder), nogle små fordele.
Jeg skal bo på et lukket campingområde med andre mediefolk - i mit gigantiske telt med skummadras og liggestol - og jeg har adgang til den nok så berømte medieby (eller luderbyen, som den kaldes i folkemunde). Her er det lidt lettere at slappe af og lade op uden for mange stangstive svenskere omkring sig.
Og det er herfra jeg igennem festivalen vil rapportere hjem til LørdagsAvisens hjemmeside om stort og småt.

Kirsten Svenningsen - sender sine oplevelser og indtryk fra Roskilde Festivalen 2009 hjem til Lørdags-Avisens læsere. (Foto: DS).

Kirsten Svenningsen - sender sine oplevelser og indtryk fra Roskilde Festivalen 2009 hjem til Lørdags-Avisens læsere. (Foto: DS).

Jagten på den gule regnfrakke

Festivalen er delt i 2. Der er forfestivalen fra søndag den 28. 6. til og med onsdag den 1. 7..
Her foregår ikke det helt store. Selve festivalpladsen er endnu ikke åben og på scenen Pavillon Junior spiller unge nordiske bands.
Og så er der selve festivalen, hvor alting sker og jeg sender daglige blogindlæg fra torsdag den 2. 7. til søndag den 5. 7.
Søndag den 28. sætter jeg telt op; men jeg bliver ikke på festialen før torsdag den 2..
Jeg regner dog med at smutte op omkring Pavillon Junior mandag eller tirsdag og her vil jeg selvfølgelig også skrive lidt til LørdagsAvisens læsere.
Jagten på den gule regnjakke fortsætter......
Vi ses!

Publiceret 23 June 2009 09:15