SKAT på "Tour de Fairplay" i Midt- og Sydsjælland

SKAT tager princippet om Fairplay alvorligt, og spiller selv med åbne kort. Derfor kan alle følge med i hvor, hvornår og i hvilke brancher SKAT kommer på besøg.

Af
Per Møller

I Midt- og Sydsjælland betaler de fleste virksomheder gerne deres skat og har samtidig papirerne i orden.
Men der er undtagelser, og derfor kører SKAT Midt- og Sydsjælland målrettede Fairplay-aktioner i samarbejde med andre myndigheder.

SKAT Midt- og Sydsjællands område dækker to politikredse, så man har valgt at etablere to netværk; Syd-netværket, som sammen med kommuner syd for linjen Køge-Slagelse, samarbejder med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og Nord-netværket, som sammen med Midt og Vestsjællands Politi dækker resten af regionen.
Fødevarestyrelsen og Arbejdsdirektoratet er også med i netværkene.
- Her i Midt- og Sydsjælland har vi i år allerede besøgt restauranter, pizzeriaer, kiosker og kræmmermarkeder. Både pizzeriaer og restauranter kan forvente yderligere besøg, og så skal vi på festivaler i nord og på diskotek i syd. Vi vil gerne sikre, at alle har en fair mulighed for at gøre tingene rigtigt, så vi sender informationer til de lokale medier, samtidig med at vi på skat.dk fortæller om vores aktioner, når vi besøger en bestemt branche, siger specialkonsulent i SKAT Allan Kok.
Når en branche og et område har haft besøg, vil SKAT lægge resultaterne på skat.dk, så alle kan læse om resultatet af aktionen.
- Vi gør det her for at skabe lige vilkår og forhindre konkurrenceforvridning. Derfor går vi målrettet efter modspillerne, så alle de andre, som betaler deres skat og har orden i deres ting, ikke bliver udsat for unfair konkurrence. Vi hverken kan eller vil ikke leve med, at retssikkerheden bliver kompromitteret, slutter Allan Kok.
På skat.dk kan man læse om de enkelte aktioner, se pressemeddelelser, presseklip samt resultater af allerede gennemførte aktioner.
Kender man til en virksomhed, som har lidt svært ved at overholde spillereglerne, kan man desuden tippe den om SKATs ankomst via Fairplay-hjemmesiden.
Endelig kører SKATs Fairplay-film både på skat.dk og som OBS-spot.

Publiceret 24 June 2009 06:15