Hvis I har planer om at bygge til, kan SP-udbetalingerne være netop det, der giver jer anledning til at føre projektet ud i livet. (Foto: Kehlet).

Hvis I har planer om at bygge til, kan SP-udbetalingerne være netop det, der giver jer anledning til at føre projektet ud i livet. (Foto: Kehlet).

SP-pengene omsat i langtidsholdbare løsninger

SP-PENGE : Bøf og rødvin på byens gode restauranter, en komplet ny sommergarderobe, nye computere til alle i hele familien.
Hvis du vælger at få udbetalt din SP-opsparing, kan pengene hurtigt få ben at gå på.
Men de rare SP-penge kan også investeres i mere langtidsholdbare løsninger. Boligen står lige for, når SP-udbetalingerne skal bruges "fornuftigt".
I en typisk dansk familie vil han og hun tilsammen have i størrelsesordenen 30.000 kr. stående i den Særlige Pensionsopsparing, og når der er betalt afgift af beløbet, er der knap en snes tusinde kroner tilbage.
Det er virkelig et beløb, der batter, hvis I vil investere i nye tæpper eller gulve, måske en ny sofa, nye havemøbler, o.s.v.
Det er investeringer, I får glæde af i mange år, og med langtidsholdbare indkøb sidder man aldrig tilbage med fornemmelsen af, at pengene bare "forsvandt ud i den blå luft"!

"Kickstart" til større investeringer

SP-pengene kan også vise sig at blive den "psykologiske kickstart", I har manglet for at turde gå i gang med de økonomisk mere krævende opgaver på boligen. Ny badeværelse eller køkken til 100.000 kr?
I forvejen har I måske allerede sparet en snes tusinde kroner op, og med yderligere et "SP-tilskud" på eksempelvis 15.000-20.000 kr., bliver opgaven pludselig meget mere overkommelig.
I øvrigt er tiden til reparationer, vedligehold og renovering af boligen. For blot et års tid siden kunne det være svært at få fat i en håndværker her og nu.
I dag er ordrebøgerne knap så fyldte hos mange håndværkere, og det kan - godt hjulpet på vej af mulighederne for at få udbetalt SP-opsparingen - være yderligere en god grund til at få gjort noget ved boligen nu.
pm

Publiceret 24 June 2009 13:00