Ulovligt at opsige børnehave

Skole- og Børneudvalget er enig i, at Sct. Josef Børnehave skal være kommunal

Af
Anette Gundlach

Den katolske institution Sct. Josef Børnehave skal højst sandsynligt alligevel fortsætte med at have driftsoverenskomst med kommunen og dermed være kommunal.
Det blev Skole- og Børneudvalget enige om på deres møde i mandags. På et møde tidligere på måneden var et overvejende flertal i udvalget ellers enige om, at institutionen ikke længere skulle være kommunal, da vedtægtsændringer betyder, at institutionen nu defineres som menighedsbørnehave.
Kun partiet Venstre var for at institutionen fortsat skulle være kommunal. Det viser sig dog, at begrundelsen, man ville bruge til at opsige aftalen med børnehaven, er ulovlig.
Formand for Skole- og Børneudvalget Henrik Stougaard fra SF siger:
- Vi er stadig skeptiske overfor en menighedsbørnehave, men vi giver institutionen en chance til at vise, at den ikke har det religiøse tilhørsforhold, som vi er gået ud fra, den har. Næstformand i udvalget Bent Jørgensen fra Venstre har hele tiden ment, at aftalen skulle fortsætte.
- Hvis det ender med, at institutionen fortsætter som kommunal, synes vi det er fint, siger næstformanden. På byrådsmødet onsdag i denne uge vil Henrik Stougaard på udvalgets vegne trække støtten til opsigelsen af driftsoverenskomsten med institutionen tilbage.

Publiceret 24 June 2009 03:00