Både op til og under Roskilde Festival vil Skat Midt- og Sydsjælland slå ned på salg af øl og sodavand uden pant. Arkivfoto fra Roskilde Festival 2005. (Foto: Erling J.)

Både op til og under Roskilde Festival vil Skat Midt- og Sydsjælland slå ned på salg af øl og sodavand uden pant. Arkivfoto fra Roskilde Festival 2005. (Foto: Erling J.)

Ingen festival uden Skat

Af
Julie Myhre

Både på festivalpladsen og i resten af Roskilde by vil Skats medarbejdere under Roskilde Festival holde øje med, om der handles efter reglerne. Sammen med Roskilde Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi tjekker Skat, om der foregår sort og illegalt arbejde, og som noget nyt i år vil Skat kontrollere, om de handlende i Roskilde husker at bruge kasseapperat, når de sælger varer uden for selve forretningen. Salg uden kasseapperat kan give synderen en bøde på 5.000 kroner, oplyser Skat Midt- og Sydsjælland.
Når Roskilde Festival er i gang, vil Skat sætte fokus på de mange pirattaxaer, der plejer at køre mellem festivalpladsen og byen. Sammen med politiet vil Skat forsøge at sætte en stopper for den ulovlige trafik. Allerede inden selve festivalen har Skats festivalteam planer om at gå i aktion. Det sker langt fra Roskilde, nemlig ved grænserne i Rødby, Gedser, Padborg og ved Øresundsbroen, hvor mange kommende festivalgæster som regel indfører større partier af ulovligt dåseøl og sodavand.

- Der bliver jo snydt især med panten på øl og sodavand, så i dagene op til festivalen står vi ved grænserne, siger afdelingsleder i Skat Midt- og Sydsjælland Merete Wadt.
Også under festivalen har Skat tænkt sig at beslaglægge øl og sodavand, som bliver sat til salg uden pant. Det gælder både på festivalområdet og i Roskilde bys butikker.

Publiceret 26 June 2009 03:00