Tobias Børner Stax afløser Inger Andersen, der i februar måned forlod Køge til fordel for et nyt direktørjob i Frederiksberg Kommune. (Pressefoto).

Tobias Børner Stax afløser Inger Andersen, der i februar måned forlod Køge til fordel for et nyt direktørjob i Frederiksberg Kommune. (Pressefoto).

Ny Børne- og ungedirektør i Køge kommune

Tobias Børner Stax er ny Børne- og ungedirektør i Køge kommune fra 1. august.

Af
Per Møller

Direktørholdet i Køge kommune bliver fra 1. august igen fuldtalligt, når 39-årige Tobias Børner Stax overtager den ledige direktørstol på børne- og ungeområdet.
Tobias Børner Stax kommer fra en stilling som kontorchef i Socialforvaltningen i Københavns kommune, hvor han har haft ansvar for udsatte børn og unge.
Omdrejningspunktet har blandt andet været at ruste fagligheden, kvaliteten og driftsikkerheden i kommunens kerneydelser, sætte fokus på hvad der kommer ud af indsatserne for de udsatte børn og unge samt sikre en effektiv økonomistyring.
Desuden har Tobias erfaring som leder i Rambøll Management og som forsker ved Socialforskningsinstituttet – begge steder med fokus på det sociale område, herunder børne- og ungeområdet.
- Jeg glæder mig til at tage fat i Køge kommune og ikke mindst til samarbejdet med politikerne, medarbejderne og andre aktører. Jeg ser frem til at videreføre og styrke indsatsen på børne- og ungeområdet, så alle børn og unge i kommunen får det bedst mulige børneliv og den bedst mulige start på et godt liv som voksne, siger Tobias Børner Stax, som er meget inspireret af Køge kommunes nye Børne- og Ungepolitik.
Kommunaldirektør Peter Frost er også yderst tilfreds med valget af den nye børne- og ungedirektør, som får et stort forvaltningsområde under sig med skoler, SFO, daginstitutioner samt børn og unge med særlige behov.
- Tobias kommer ikke bare med en solid erfaring fra især familieområdet, men har også et kæmpe engagement, som både børne- og ungeområdet og Køge kommune som helhed kommer til at nyde godt af. Desuden evner han at have blik på både sikker drift og udvikling, som begge er ekstremt vigtige for at kunne fremtidssikre en god velfærdsservice til vores borgere, siger Peter Frost.
Tobias Børner Stax er uddannet cand.scient.pol og har desuden en PhD-grad i sociologi med sig. Privat bor han i Valby sammen med sin kone, Hanne-Pernille, og deres to børn, Hilde og Sigga på henholdsvis 7 og 9 år.
Fritiden bliver især brugt sammen med familien og på squash-banen.

Publiceret 26 June 2009 12:00