Den øgede rejselyst som følge af SP-udbetalingerne vil også smitte af på forbruget i blandt andet de danske tøjbutikker, vurderer Stig Elling. (Foto: Kehlet).

Den øgede rejselyst som følge af SP-udbetalingerne vil også smitte af på forbruget i blandt andet de danske tøjbutikker, vurderer Stig Elling. (Foto: Kehlet).

Rejselysten smitter også af på det indenlandske forbrug

FERIE : Charterbranchen glæder sig over SP-udbetalingerne, og stor rejselyst vil også komme til at smitte af på forbruget i Danmark.
- Nu kan vi vejre morgenluft og optimisme i charterbranchen. En undersøgelse viser, at hver tredje, der får udbetalt SP-opsparingen, vil bruge pengene på ferie. I runde tal regner vi med, at Star Tour får ekstra 30.000 kunder i sommer, og at hele charterbranchen kommer til at sælge 150.000-200.000 rejser som følge af SP-udbetalingerne, siger salgsdirektør hos Star Tour, Stig Elling.
Masser af indkøb til rejsen Og mens charterselskaberne har travlt med at indsætte ekstra fly og betjene de mange kunder, vil den øgede rejselyst også smitte af på andre brancher.
- Der er nu åbnet op for godteposen, og rejselysten kommer til at smitte af på butikkerne. Danskerne skal have nyt tøj, nye sko, nye solbriller osv. til ferien, og hvis der er en branche, der er virkeligt ramt af krisen, så er det tøjbranchen, og den vil altså få en positiv afsmittende effekt af, at danskerne nu vil ud at rejse. Dansk turisme får også glæde af SP-pengene, som vil komme danske hoteller, campingpladser o.s.v. til gode. Alt i alt ser det ud til, at vi får den ro i branchen, vi har ventet på, siden finanskrisen startede, siger Stig Elling.
pm

Publiceret 26 June 2009 15:00