Roskilde Avis var i april måned med på Borups Højskole i København, hvor blandt andet den næsten komplette liste over årets bands blev lanceret.

Roskilde Avis var i april måned med på Borups Højskole i København, hvor blandt andet den næsten komplette liste over årets bands blev lanceret.

Roskilde Festival bliver mere og mere københavnsk

Af
Jeppe Olsen

Roskilde Festival. En ting er navnet, en anden er det faktum at mere og mere at den officielle optakt finder sted i København. Eksempelvis tilbyder Roskilde Festival og Tivoli i et samarbejde, at alle med billet til dagene på Dyrskuepladsen fra 28. juni til 5. juli kan få billetten ombyttet til festivalarmbåndet og få en fredagskoncert med bandet Veto som tillægsgevindst ud af en tur i Tivoli i dag, fredag 26. juni.
For et par uger siden fandt en for-begivenhed sted på Charlottenborg. Her havde festivalen inviteret til præsentation af biografprogrammet på kommende festival.
Tilbage i april fandt det store pressemøde med afsløring af musikprogrammet traditionen tro sted i hovedstaden. I år på Borups Højskole.

Kommer fra København

- Men hvorfor ikke tage tilløb til festivalen i Roskilde , spørger Roskilde Avis festivalens talsmand Esben Danielsen.
- Vi har et mega publikum i København, svarer han.
- Men der sker i det hele taget mere og mere før-fest fra år til år, og noget finder sted i Roskilde. I år var festivalen on tour en del af Forskningens Døgn på Stændertorvet i Roskilde. Sidste år havde en dokumentar-film om festivalen premiere på Gimle. Talsmanden erkender dog, at København har sat sig tungt på optakten.
- Mange af de grupper, der har med for-arrangementerne at gøre, bor og befinder sig i København. De ønsker det derinde. Det er grunden til, at biograf-programmet blev lanceret på Charlottenborg.

Presen presser

Pressemødet har været en københavnerbegivenhed i årevis.
- Så længe jeg kan huske og muligvis altid, siger talsmanden og begrunder det med et hensyn til pressekorpset.
- Journalisterne ønsker, at det finder sted i København, så de skal bruge mindst mulig tid på at komme til og fra pressemødet. De store mediers redaktioner ligger jo i København.
Festivalens favntag med Tivoli er nyt til i år. Det handler om at tage trykket af presset mod åbningsslusen til campingområderne søndag aften.
Her løber tusindevis af festivalgæster stormløb mod stedet for at komme først til de bedste teltpladser. For at få det gedemarked til at glide, er det en fordel, at nogen allerede har armbåndet på plads efter turen i Tivoli.

Armbånd på i byen

Esben Danielsen er enig i, at et for-arrangement med ombytning af billet til armbånd kunne finde sted i festivalens hjemby.
- Vi arbejdede faktisk på at få det klar til i år, men lykkedes ikke med at finde en samarbejdspartner i Roskilde. Det håber vi på kan ske til næste år.

Publiceret 26 June 2009 03:00