(Colourbox).

(Colourbox).

Så er der igen rent vand i Lille Skensved

Borgere og virksomheder i Lille Skensved og omegn kan igen bruge vand direkte fra hanen. Kogeanbefaling ophævet fredag middag.

Af
Per Møller

Så er der igen rent vand i hanerne hos Lille Skensved-borgerne. De seneste prøver fra Lille Skensved Vandværk viser, at der ikke længere er spor af E.Coli bakterier i vandet, og Køge Kommune har i samråd med embedslægen derfor besluttet at ophæve kogeanbefalingen.
- Borgere kan trygt gemme kogekedlen væk og drikke vandet direkte fra hanen igen. Vi anbefaler dog, at man starter med at åbne alle haner og lader vandet løbe i mindst 15 minutter for at sikre, at egne ledninger og rør også er fuldt gennemskyllede, siger afdelingschef for Natur og Miljø i Køge kommune, Bjarne Bringedal Svendsen.
Køge kommune udstedte kogeanbefalingen den 19. juni, da der ved en rutinekontrol var fundet E.Coli bakterier i vandværkets vand.
Supplerende prøver bekræftede lørdag eftermiddag, at der var tale om forurening af hele vandværkets ledningssystem, som dækker godt 800 husstande.
Efterfølgende har vandværket skiftet om til nødforsyning fra Københavns Energis forsyningsledning.
Hele ledningssystemet er skyllet god og grundigt i gennem med vand fra denne nødforsyning, og undervejs er der løbende taget prøver for at kontrollere drikkevandet i ledningsnettet.
De sidste prøver viser altså, at der ikke længere er E.Coli bakterier i vandet.
Årsagen til forureningen skyldes en af vandværkets boringer.
Boringen er nu frakoblet vandforsyningen og vil blive undersøgt nærmere for at få opklaret, hvordan forureningen kunne ske.

Publiceret 26 June 2009 15:45