Kedelig grafitti på KFUM-spejdernes hus. (Foto: Privat).

Kedelig grafitti på KFUM-spejdernes hus. (Foto: Privat).

Spejderhytte udsat for massiv hærværk

Af
Per Møller

KFUM-spejdernes hytte beliggende på Vestre Grænsevej i Solrød Strand, er endnu en gang blevet udsat for hærværk.
- For et års tid siden, blev hyttens ruder næsten konstant ødelagt, hvilket resulterede i at forsikringsselskabet til sidst stoppede med at dække udgifterne. Siden da har hytten været dækket til med skodder, for at beskytte ruderne, oplyser Emil Blücher fra KFUM-spejderne.
For et par uger siden oplevede spejderne ved et af de ugentlige møder, at der lige pludselig kom to ukendte personer løbende i gennem gården.
Ved nærmere undersøgelse kunne spejderne se, at de to drenge havde opholdt sig i gruppens trailer, hvor de blandt andet havde indrettet sig med puder.
- Tirsdag aften kunne spejderne så konstatere, at gruppens træværk, skodder, og dør var blevet overmalet med spray-maling. Spejderne havde ellers håbet på at de kunne slippe for noget af hærværket, efter kommunens opførsel af væksthuset, der medførte at der dagstimerne var naboer tilstede, siger Emil Blücher.
Spejderne har i rigtigt lang tid ventet på svar fra kommunen, da de planlægger at opføre en ny hytte i samme område som byens DDS'er og FDF'er holder til.
Hytten er ved at være nedslidt, den er for lille til gruppens planer om at øge medlemstallet, og den øgede mængde hærværk gør det jo hellere ikke sjovere at være spejder.
Spejderne holder normalt møder tirsdage og onsdage, men holder snart sommerferie.
- Skulle man se noget mistænksomt, er man meget velkommen til at skrive spejderne en mail, via mailformularen på www.kfum-js.dk , slutter Emil Blücher.

Publiceret 26 June 2009 06:15