Arkivfoto.

Arkivfoto.

Festivalgæster evakueret ved bombemistanke

Af
Julie Myhre

En eller anden havde søndag formiddag placeret en opsigtsvækkende papkasse på en af Roskilde Festivals campingpladser tæt på Darupvej i Roskilde. Midt- og Vestsjællands Politi fik en anmeldelse om den lille papkasse, som var mistænkt for at indeholde en bombe. Derfor blev alle camperende gæster inden for en diameter på 200 meter evakueret, og området blev afspærret.
Sprængningseksperter fra militæret kom og undersøgte pakken, som ikke var sprængfarlig. Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at papæsken blandt andet indeholdt nogle ledninger og rør. Hele pakken er nu sendt videre til en teknisk undersøgelse, der muligvis kan finde spor efter dén person, der har placeret pakken ved festivalen.
- Politiet vil gerne finde ud af, hvem der har placeret pakken, for det her er ikke bare en sjov joke, siger Jan Lauritzen, der også oplyser, at DSB's togtrafik blev forsinket på grund af papæsken, idet den var placeret tæt på DSB's banelegeme.
Ingen af de tilstedeværende festivaldeltagere vidste ifølge politiet noget om den efterladte pakke. Lokalpolitiet i Roskilde vil gerne høre fra borgere, der har oplysninger om, hvem der har anbragt pakken på stedet. Telefonnummeret er 114.

Publiceret 29 June 2009 11:49