24 stolte elever fra Produktionsskolen er nået frem til Rådhuspladsen i København. Til fods.

24 stolte elever fra Produktionsskolen er nået frem til Rådhuspladsen i København. Til fods.

Gik 30 kilometer for at gå i biffen

Når man bor i Roskilde siger man ofte: "I går gik vi i biografen i København". Det er som hovedregel en sandhed med modifikationer. Man er sandsynligvis taget til hovedstaden i tog eller bil.
Men 24 elever fra Roskilde Produktionsskole har gjort talemåden til virkelighed ved at trave den 30 kilometer lange tur på flade konvelutter. Hvilket tog seks timer for de hurtigste, mens bagtroppen brugte syv og en halv time. Turen var frivillig, og en fjerdedel af skolens elever deltog. Turen kan kaldes en manddomsprøve, men en del piger var med.
- Det handler om at flytte de unge menneskers grænser for, hvad der kan lade sig gøre. Når eleverne gennemfører noget så hårdt, som denne tur, giver det dem masser af selvtillid, der er guld værd i forhold til videreuddannelse, jobsamtaler og alle livets øvrige udfordringer, fortæller forstander Gert Meiner.
- Det var et lille skridt for menneskeheden, men en farlig masse skridt for mig, siger Mathias Hansen fra Skoleværkstedet, der har godt ondt i fødderne, men er klar til at gøre det igen.
- Bare ikke i morgen, lød det fra ham, da han var nået frem til Rådhuspladsen.
Kun fire var nødt til at give op med vabler eller ondt i benene, men de imponerede nu også ved at gå til Ikea i Taastrup, hvor der var pittstop med frugt og vand.
Allerede ved ankomsten til København skreg eleverne på nye udfordringer, så Roskilde Produktionsskole overvejer at arrangere en vandretur ad Fjordstien rundt om Roskilde Fjord umiddelbart efter sommerferien. jep

Publiceret 29 June 2009 03:00