De østeuropæiske lande samt Slovenien og Kroatien er de billigste lande at holde ferie i. I hvert fald når det gælder brændstofpriser. Der er penge at spare, hvis man tanker i de rigtige lande på vej ned gennem Europa. Foto: Karsten M. Lemche/ FDM.

De østeuropæiske lande samt Slovenien og Kroatien er de billigste lande at holde ferie i. I hvert fald når det gælder brændstofpriser. Der er penge at spare, hvis man tanker i de rigtige lande på vej ned gennem Europa. Foto: Karsten M. Lemche/ FDM.

Her tankes bilen billigst på kør-selv ferien

Det er ikke ligegyldigt hvilke land, man tanker bilen op. Faktisk er der mange penge at spare, hvis man tanker i de rigtige lande på vej ned gennem Europa.

Skal bilen tankes på den ene eller anden side af grænsen? Det kan betale sig at se sig for, hvis man er på vej ud i Europa på sommerens kør-selv ferie. Her stiger brændstofpriserne fra juli i takt med temperaturerne og ferietrafikken sydpå. Det kan derfor godt betale sig, at notere sig den prisoversigt for brændstof i Europa, som FDMs tyske søsterorganisation, ADAC, netop har lavet. Oversigten viser, at brændstofpriserne i Europa svinger fra lidt til meget landene imellem. Og selvom en prisforskel på eksempelvis 30 cent måske ikke syner af meget, løber det alligevel op i 15 Euro, eller hvad der svarer til 112,5 kroner, hvis man for eksempel tanker 50 liter benzin i Østrig i stedet for Tyskland. Billigst er det at tanke i de østeuropæiske lande som Polen, Tjekkiet og Ungarn samt Slovenien og Kroatien, som mange har som feriemål. Går turen til Spanien, kan det ligeledes betale sig at rulle over grænsen med en næsten tom tank. Priserne for både benzin og diesel ligger her i den lavere ende. Billigst er dog Luxemburg med en liter pris på 6,82 kroner for benzin og 6,60 kroner for en diesel. - Skal man ud i Europa på kør-selv ferie, er det en god idé at undersøge prisen i de forskellige lande inden afrejsen. Der er penge at spare, hvis man planlægger sine tankninger bedst muligt. Derudover skal man huske på, at det som regel kan betale sig at dreje fra motorvejen og køre et stykke ind i landet, når man skal tanke. Her er det næsten altid billigere, siger Randi Voldbakken fra FDM ferieservice. Hun understreger, at selvom priserne på benzin og diesel hele tiden justerer sig, giver oversigten alligevel et godt billede af prisniveauet i de forskellige lande. For at undgå kø og for meget ventetid anbefaler FDM dog, at man ikke udelukkende tanker på stationerne lige før og efter grænseovergange men i stedet venter nogle kilometer, hvis man har benzin nok til det.

Publiceret 29 June 2009 15:32