Sammen glæder Tommy Pedersen, Preben Hasselstrøm, Per Rud og Dennis Hedegaard sig til at bakke op omkring den nye klub, HB Køge. (Pressefoto).

Sammen glæder Tommy Pedersen, Preben Hasselstrøm, Per Rud og Dennis Hedegaard sig til at bakke op omkring den nye klub, HB Køge. (Pressefoto).

Så er HB Køge fanklubben på plads

Af
Martin van Dijk

FANKLUB: Der har været meldt positivt ud i pressen omkring de to moderklubbers fanklubber.
Derfor har der været aftalt et forløb, hvor Køges "De stribede" og Herfølges "Hærfugle" har afholdt et afgørende møde med HB Køges sportsdirektør Per Rud.
Mødet forløb i en særdeles positiv atmosfære, og det er nu besluttet, at de tre parter fusionerer.
- Nu er man klar til et stort arbejde for at udbygge de cirka 248 medlemmer, som samlet i de to fanklubber. Målet er 1.000 medlemmer ved udgangen af den kommende sæson. For øjeblikket arbejdes på højtryk med salg af årskort, som giver rabatter på entre, merchandise, deltagelse i arrangementer med spillere og trænere fra holdet samt indmeldelse i den ny officielle fanklub under HB Køge. Indsatsområder for fremtiden bliver hvervning af medlemmer, øget stemning på stadion og etablering af børne- og ungdomsfanklub. Vi skal have hele familien med til fodbold på Herfølge Stadion, og derfor skal det være trygt at gå til fodbold på stadion. I slutningen af sæsonen kom der over 3.000 mennesker på Herfølge Stadion, og der skal nu fuld fokus på den nye fanklub, siger sportsdirektør Per Rud.
Hos fansene, er man også glade for den nye aftale
- Jeg blev meldt ind i Hærfuglene den dag den blev stiftet. Hjertet siger vi skal gøre det selv, men hjernen siger, at vi skal samarbejde, og jeg har siddet i bestyrelsen i 10 år. Jeg glæder mig til de næste 10 år. Det bliver meget spændende, og jeg ser en kæmpe fordel i, at fanklubberne bliver en aktiv del af klubben for fremtiden, siger Dennis Hedegaard, næstformand i Hærfuglene.
Tommy Pedersen, formand for Hærfuglene i Herfølge, er helt på linie med næstformanden.
- Det er hårdt at sige farvel til Hærfuglene, som har givet mig mange oplevelser. Det er dog lykken, at klubberne endeligt har fundet ud af det sammen. I fanklubberne tog det en halv time at blive enige om fælles fodslag mellem Hærfuglene og De stribede, og vores møde med HB Køge gav megen optimisme om fremtiden, siger han, og bakkes op af Preben Hasselstrøm.
- Jeg er næstformand for "De stribede" i Køge Boldklub, og jeg har hele tiden været for denne overbygning. Det er kedeligt, at Køge Boldklub A/S måtte lukke, men jeg vælger at kigge fremad. Jeg har set et par kampe, men jeg glæder mig rigtig meget til HB Køge trøjen kommer på banen. Jeg har været medlem i seks år, og jeg glæder mig til, at de to fanklubber nu har fusioneret med HB Køge A/S, så vi kan lave nogle super gode arrangementer til gavn for fodbolden her i området.

Publiceret 29 June 2009 13:15