Et eksempel på Lars Løkke-spillet i aktion.

Et eksempel på Lars Løkke-spillet i aktion.

Socialister tager pis på statsministeren

SUF er klar over, at årets provokation på festivalen er grovkornet. Men der skal noget til for at råbe et festival-publikum op, mener man

- Vi vil se, om vi kan fylde ham med lige så meget pis, som han har fyldt befolkningen med gennem løgnene om sin egen økonomi, bilagene og udhulingen af de offentlige hospitaler.
Sådan forklarer kampagneleder Chris Bay fra Socialistisk Ungdoms Front (SUF) den kampagne, man har kørende på Roskilde Festivals campingområde under navnet Lars Løkke-spillet.
Spillet appellerer mest til de mandlige festivaldeltagere, da det går ud på at lade sit vand mod en plakat af statsministeren. Et par hundrede plakater er sat op til formålet på diverse hegn.
- Men nu er folk begyndt at stjæle dem og sætte dem op i deres lejre som en slags suvenir. Det ser vi som et udtryk for, at vi har fået fat i folk.
Til spørgsmålet, om kampagnen er lige på den grovkornede side, svarer Chris Bay:
- På en festival er der viedere grænser, og der skal noget provokerende til for at trænge igennem med et politisk budskab. Vi har lavet kampagner før, og nogle har måske været grovere.
Festivalen lader spøgen passere. I følge talsmand Esben Danielsen har man ikke modtaget klager. Og skulle de komme, vil man fra festivalens side lade Lars Løkke-spillet leve sit eget liv.
- Det skaber mere opmærksomhed, hvis vi begynder at gribe ind. Vi har generelt en meget afslappet holdning til den slags indslag.

Publiceret 30 June 2009 03:00