Frigivelsen af SP-opsparingen er et spark i den rigtige retning, mener Søren Nicolaisen fra Håndværksrådet. (Foto: Kehlet).

Frigivelsen af SP-opsparingen er et spark i den rigtige retning, mener Søren Nicolaisen fra Håndværksrådet. (Foto: Kehlet).

Håndværksrådet:

Et spark i den rigtige retning!

SP-PENGE : - Frigivelsen af SP-opsparingen er med til at skabe optimisme. Det kan vi tydeligt mærke blandt vore medlemmer. Det er et spark i den rigtige retning, siger chef-økonom Søren Nicolaisen, Håndværksrådet.
- Blandt vore medlemmer er det blandt andet virksomheder fra byggeriet, der er pressede. Derfor er det positivt, at der er mulighed for at få udbetalt SP-opsparingen og endnu bedre, at det falder sammen med tilskudsordningen til byggeri, for det kommer til at give et løft i den indenlandske efterspørgsel efter private byggeopgaver i år, siger Søren Nicolaisen.
- I 2010 får vi rimeligt store skattelettelser, og alt i alt er det med til at løfte optimismen. Vi vil stadig opleve stigende ledighed blandt vore medlemmer, men psykologisk set er det det rigtige, der sker nu. I mange danske familier vil to personer kunne trække 15.000 kr. af deres SP-opsparing ud og kun betale 35 procent i afgift af dem. Familien vil derfor efter skat stå med cirka 20.000 kr. mere til forbrug, og i kombination med tilskuds-puljen til byggeri kan mange nu let få råd til ønskede renoveringsopgaver på boligen, påpeger Søren Nicolaisen.
Håndværksrådet er hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder.
Håndværksrådet har siden dets etablering i 1897 arbejdet for at sikre Danmarks små og mellemstore virksomheder de bedste betingelser for at drive virksomhed.
pm

Publiceret 30 June 2009 10:45