En glad Jane Nielsen (th) sammen med sønnerne Malthe og Mads foran deres hus på Sognevej, som i deres ferie var blevet malet og gjort i tip top stand af en lang række af familiens naboer. (Foto: JCJ).

En glad Jane Nielsen (th) sammen med sønnerne Malthe og Mads foran deres hus på Sognevej, som i deres ferie var blevet malet og gjort i tip top stand af en lang række af familiens naboer. (Foto: JCJ).

Det kan man da kalde godt naboskab

Af
Per Møller

SAMMENHOLD : På Sognevej 60-90 i Vallø hersker et enestående sammenhold mellem beboerne.
Her hjælper man hinanden med stort og småt. Det seneste eksempel på det gode sammenhold fik Jane Nielsen, frisør og indehaver af salon Amadeus i Køge, et sandt bevis for, da hun for lidt over en uge siden vendte hjem fra to ugers ferie i Tyrkiet.
- Jeg havde længe gået og tænkt på at få malet mit hus udvendigt - et træhus med 1. sal - men aldrig rigtigt fået gjort noget ved det. Men det syntes mine naboer åbenbart der skulle gøres noget ved, fortæller Jane Nielsen, der havde svært ved at finde ord, da hun vendte hjem midt om natten og opdagede at huset og haven havde fået en gevaldig ansigtsløftning mens hun havde slappet af under den varme tyrkiske sol.
Da Jane Nielsen drog afsted til de varmere himmelstrøg, var hun dårligt drejet om hjørnet på Sognevej, før 12-14 naboer, med Anita og Per Nygaard Thorsen som primus motorer, gik igang med de indledende øvelser til at få malet huset udvendig.
Arbejdet blev fordelt over to weekends. Og udover at give huset en omgang ny maling, blev hækken klippet, græsplænen trimmet o.s.v.
- Jamen det var rigtigt hyggeligt. Vi havde et par rigtigt gode weekends, og vi sluttede af med en sammenkomst i Janes have. Og så kunne vi bare spændt vente på at hun vendte hjem fra ferie, fortæller Per Nygaard Thorsen til Lørdags-Avisen.
- Det var simpelthen overvældende at komme hjem til. At ens naboer havde taget et så fantastisk initiativ. Jamen, jeg var målløs - og fældene da også en lille glædeståre. Jeg havde da aldrig i min vildeste fantasi troet at jeg skulle komme hjem til et helt "nyt" hus, indrømmer Jane Nielsen, der over en frokost har sagt tusind tak til alle involverede parter for deres indsats.

Publiceret 01 August 2009 10:00