Feltet på vej ind på Køge Torv. (Foto: JCJ).

Feltet på vej ind på Køge Torv. (Foto: JCJ).

Jeremy Hunt vandt på brostenene i Køge midtby

Ferde etape af Danmarks størte cykelløb, Post Danmark Rundt, fra Korsør til Køge bød på hæsblæsende tempokørsel. Kort efter starten forsøgte et felt på 14 ryttere at stikke, men den plan syntes hovedfeltet ikke om og kørte dem hurtigt ind.
I forbindelse med dagens Postkort 1900 bonusspurt lykkedes det fire ryttere at slippe væk.
Det var Roger Hammond og Jeremy Hunt fra Cervélo Test Team, og så de to danskere Morten Voss Christiansen fra Blue Water – Cycling for Health, og Daniel Foder, der er holdkaptajn hos Team Concordia-Vesthimmerland.
På et tidspunkt var forspringet helt oppe fire minutter, men først 35 kilometer før mål gik alvoren op for sprinterholdene, og så fik CSF Group Navigare og Ceramica Flaminia gang i pedalerne.
Lige før rundstrækningen i Køge forstod Team Saxo Bank, at den gule trøje var i fare, fordi Roger Hammond fortsat havde et forspring på over 2 minutter og holdt afstanden på 1. omgang.
Så meldte de sig også ind i jagten på de fire i front. Trods indsatsen fra sprinterholdene var der ikke tvivl om, at vinderen af dagens etape skulle findes i kvartetten, der holdt fast i formiddagens gode samarbejde lige til den endelige spurt, hvor Hunt kom først.
Daniel Foder tog andenpladsen, mens Roger Hammond spurtede over stregen som nr. 3.
Spurten i hovedfeltet, der kom ind 1 minut og 30 sekunder efter udbryderne blev vundet af den tyske mester Martin Reimer, Cervélo Test Team.
Formiddagens resultat betyder, at Roger Hammond er rykket fra 19. pladsen til 4. pladsen i klassementet. Der er ingen ændring i fordelingen af trøjerne.
Jakob Fuglsang, Team Saxo Bank, er fortsat i gult, hans holdkammerat Matti Breschel er i den røde Postkort 1900 pointtrøje, Rasmus Guldhammer, Team Capinordic, beholder Toyotas ungdomstrøje og holdkammeraten Troels Vinther bevarer også NemIDs bakketrøje.
Nu er der de næste timer dømt ro og hvile, inden aftenens enkeltstart på 15,5 kilometer i Roskilde. Første rytter ruller ned af startrampen kl. 18.15, og sidste rytter, som er Jakob Fuglsang, ventes at tage fat på de afgørende km kl. 20.20.
Meget skal gå galt for den unge rytter, hvis ikke han genvinder trøjen og i morgen kan fejres som vinder af Post Danmark Rundt 2009 på Frederiksberg.
Kun en rytter har tidligere begået den bedrift. Det er holdkammeraten Kurt-Asle Arvesen, der vandt i 2004 og 2007.
pm

Målstregen passeres på Køge Torv. (Foto: JCJ).

Målstregen passeres på Køge Torv. (Foto: JCJ).

Der var mange tilskuere på den til anledningen opbyggede tribune på Køge Torv. (Foto: JCJ).

Der var mange tilskuere på den til anledningen opbyggede tribune på Køge Torv. (Foto: JCJ).

Publiceret 01 August 2009 16:15