Hvad mener Marie Stærke?

Underskuddet i kommunekassen ser ud til at være større end forventet.
Det er en rigtig kedelig situation for os alle. Imidlertid er det svært at finde ud af, hvad Marie Stærke (S) mener om økonomien i Køge Kommune.
Der er således stor forskel på indholdet i hendes udtalelser i de lokale medier. I Køge Onsdag den 5. august udtaler Marie Stærke bl.a., at Køge Kommune har en sund økonomi, og at der skam er helt styr på budgetterne.
Der lyder dog nogle helt andre toner, hvis man samme dag slår op i Dagbladet. Her fortæller Marie Stærke nemlig, at kommunen lige nu står i en meget dyster økonomisk situation.
Kommunens borgere skal allerede nu forberede sig på, at skattestigninger og besparelser bliver uundgåelige i de kommende budgetforhandlinger.
Dermed efterlader Marie Stærke vidt forskellige billeder af kommunens nuværende økonomiske situation.
Det vil helt sikkert ikke gøre de kommende forhandlinger nemmere, hvis Marie Stærkes byrådskolleger er i tvivl om, hvordan borgmesteren egentlig ser på problemets omfang.
Det er også ærgerligt for borgerne i kommunen, at der bliver serveret to vidt forskellige udlægninger.
I en alvorlig krisetid som denne er det nødvendigt med fuld tillid mellem borgere og politikere – den tillid kan dog kun opretholdes, hvis der ikke er slinger i politikernes kommunikation.

Publiceret 09 August 2009 14:00