Lokal revy opført på Teaterbygningen for en enkelt aften…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Det er uden tvivl rigtigt, at årets Cirkus-revy er noget af det festligste man kan opleve i år, men den kan nu godt pakke sammen i forhold til den "revy", der blev opført på Teaterbygningen tirsdag aften i den forløbne uge.
Jeg kan ikke sætte navne på alle "skuespillerne" – men jeg deltog da selv, så er det slået fast.
Jeg indtog ikke nogen "hovedrolle", det var der andre, som tog sig af, og som i den grad stjal billedet.
"Revyen" har selvfølgelig et navn – lad os bare kalde den ved sit rette navn "BKB' s generalforsamling".
Der var næsten mødt 100 husstande op - men betydelig flere personer.
Jeg talte dem selv – sådan løseligt til ca. 135-140 personer. Der var gratis adgang – det er sjældent til en revy – men dette var jo også en særlig en af slagsen.
Der har tidligere været meget "farce" omkring møder/generalforsamlinger i BKB – men denne skulle alligevel slå alt, hvad der tidligere har været fremført.
Det var i hvert fald, hvad en af de "garvede skuespillere" fortalte mig. Hun har været med i hver eneste "forestilling", måske lige med undtagelse af en enkelt gang, men ellers er hun blandt de trofaste.
"Forestillingen" havde 2 hovedpunkter: Ændring af foreningens vedtægter eller nedlæggelse af foreningen.
Start kl. 19.00 på Teaterbygningen – meget passende flyttet fra Ravnsborghallen til netop " Teater bygningen".
Det var der 30-40 personer, der ikke havde forstået logikken i (eller også var det ikke de 30-40 personer, der holder Dagbladet, som var det eneste sted "revyen" var annonceret).
Det var der utilfredshed med, så man måtte vente ca. 15 minutter til de kom frem, men så kom der også gang i løjerne"...! Først skulle der findes en dirigent – det er der jo i alle store forestillinger...!
Det plejer at være Tommy Kamp, men et par af hans støtter var lige ude for døren, og så faldt valget i stedet for på en anden politisk "kendis" Finn Buch Petersen.
Efter en halv times "stand-up" fandt man ham ikke værdig til dette job længere – og så begyndte publikum at blande sig...en ny dirigent blev valgt. Erik Swiatek, Kulturudvalgsformand i Køge.
Han klarede faktisk lidt bedre at holde takten...! Og så gik forestillingen ellers i gang med omkring en times forsinkelse...!
BKB er Brugerforeningen for Køge Byfællesantenne, og da antennen jo er blevet solgt af Køge Kommune til You See, har foreningen jo ikke rigtig nogen berettigelse længere.
Men det er der uenighed om blandt to fløje i Køge. Den ene fløj ønsker den nedlagt, og så er der en fløj som vil anlægge sag mod Køge Kommune for salg af noget, som måske rettelig tilhører borgerne...!
Midt imellem er der så en gruppe af personer, som gerne ser foreningen nedlagt, simpelthen fordi der så er lagt op til, at foreningens "formue" på kr. 325.000,- kan uddeles til kulturelle formål.
Det var bl.a. en af årsagerne til, at jeg selv mødte op. Ikke noget med en "skjult dagsorden" som en enkelt deltager hævdede, for i henhold til indkaldelsen, kunne man komme med ideer til fordeling af pengene inden generalforsamlingen.
Det havde vi fra Foreningen Køge Festuge gjort – vi havde simpelthen søgt om at få del i pengene - men vi skal nok opleve flere revyer før der sker noget på den front.
Indtil da kan enkelte personer føre sig frem for BKB"s penge – om det er kulturelle eller almene formål skal jeg ikke gøre mig til dommer over...! En ting er sikkert... det var ikke voksne mennesker værdigt at opføre sig på den måde – med mindre der altså var tale om en revy...
rigtig go" weekend!

Publiceret 14 August 2009 10:30