Find din kandidat på roskildeavis.dk

Følg valg-debatten på politikernes blog's på Roskilde Avis' hjemmeside

Af
Louise Lauritsen

Hvis man ikke ved, hvor man skal sætte sit kryds på valgdagen tirsdag 17. november, så er der masser af hjælp at hente her på www.roskildeavis.dk.
Roskilde Avis har netop sat strøm til en ny funktion på hjemmesiden, som hedder Find din kandidat. Den ligger på avisens hjemmeside under menuen Valg og Hvem er du enig med? Her kan man svare på 16 spørgsmål om forhold i Roskilde Kommune. Blandt andet bliver der spurgt om skolerne er nedslidte og skal sættes i stand, om Roskilde skal satse på at blive en førende kultur- og musik-by ved at bruge endnu flere penge på området og om Spraglehøj-projektet i Jyllinge skal realiseres fuldt ud i kommende valgperiode. Ved hvert spørgsmål er der mulighed for at svare helt enig, delvis enig, hverken enig eller uenig, delvis uenig eller helt uenig.
I øjeblikket har 71 af de cirka 150 kandidater, som stiller op til byrådet, besvaret de 16 spørgsmål. Når læserne også har besvaret spørgsmålene, kan man sende sit svar og få en liste over, hvilke kandidater man er mest enig med i de 16 spørgsmål. Det er samtidig muligt at dykke ned i de svar og begrundelser, som politikerne har givet for deres svar.
Se spørgeskemaet og politikernes svar her.

Blogs

Roskilde Avis har også åbnet for en række blog's fra lokale politikere. De tre øverste kandidater på hver opstillingsliste har fået tilbud om at oprette en blog på www.roskildeavis.dk.
Det har Ingelise Hansen og Samira Ahmad fra De Radikale takket ja til, og på bloggen får de følgeskab af Joy Mogensen og Poul Lindor Nielsen fra Socialdemokraterne, Peter Madsen fra Venstre, Jan Herskov og Tom Hjorth Andersen fra De Konservative, Christian Holtet fra Enhedslisten og David Arborg fra Liberal Alliance.
Ind til videre har Peter Madsen, Christian Holtet, David Arborg og Samira Ahmad lagt indlæg på deres blogs, der bedst kan beskrives som en online dagbog eller et rullende læserbrev, hvor læserne har mulighed for at skrive en kommentar til bloggernes indlæg.
Så klik her og læs om erhvervspolitik, bymiljø, budget 2010 og grønt og gråt guld.

Publiceret 01 October 2009 11:01