Kommunal service frem for afgiftslettelse

Onsdag 30. september skrev Peter Madsen (V) en kritik af, at forligsparterne for budget 2010 havde valgt at beholde dækningsafgiften i Roskilde.

Hvis dækningsafgiften skulle sættes ned eller helt fjernes, ville der mangle millioner i kommunekassen. Penge der ville være nødt til at blive fundet andre steder. Hvordan ville Peter Madsen (og resten af byrådets borgerlige politikere) finansiere en nedsættelse/fjernelse af dækningsafgiften? Ved lukning af biblioteker? Ved takststigninger i institutionerne? Ved nednormering på børne- og ældreområdet? Ved besparelser på lønbudgettet?

Kan det virkelig være rigtigt, at byrådets borgerlige politikere bekymrer sig mere om erhvervslivet, der de seneste år har modtaget klækkelige skattelettelser, end om kommunens serviceniveau til vores børn, unge og ældre?

I Enhedslisten prioriterer vi anderledes. Vi mener, at de breddeste skuldre skal bære det tungeste læs, og finder det derfor ret og rimeligt, at byens erhvervsdrivende også spytter lidt i kassen. Vi vil under ingen omstændigheder acceptere de nedskæringer og forringelser, som de borgerlige gang på gang foreslår.

For første gang i årevis har vi et budget i Roskilde, der ikke medfører serviceforringelser og endda indeholder nogle løft på ældreområdet, på arbejdsmiljøområdet og til for tidligt fødte børn. Det synes jeg, vi kan være stolte af, og jeg ville under ingen omstændigheder bytte det væk for endnu en afgiftslettelse for de erhvervsdrivende.

Publiceret 01 October 2009 07:27