Gammelt kød i supermarkeder er svineri

Medstifter af Gourmetbryggeriet Lars Dietrichsen kritiserer Fødevarestyrelsen for at have et forkert fokus, når de kontrollerer fødevarer

Af
Anette Gundlach

- Det er kritisabelt ud over alle grænser, lyder medstifter og tidligere restaurantejer reaktion på, at der er solgt gammelt kød og fisk i tre store supermarkeder i Roskilde. - Jeg synes, det er forfærdeligt og noget svineri, når man gør det. Han kritiserer til gengæld også Fødevarestyrelsen for at have et forkert fokus, når den går ud og kontrollerer produkterne. Da han selv ejede restaurant Store Børs mærkede han på egen krop, at der blev mindre kontrol af det færdige produkt. - For det meste er det processerne, der bliver kontrolleret, og der bliver så sparret på at tage prøver af det færdige produkt, siger Lars Dietrichsen. Han forklarer, at det betyder, at der er kontrol af, hvordan man skriver, man har behandlet fødevarerne, men ikke af, hvordan man i virkeligheden gør det. Fødevarechef Bjørn Wirlander forklarer at Fødevarestyrelsen tager prøver af produkterne, men selv om de viser, at der for eksempel er for mangel bakterier i produktet, så kan de ikke alene bevise, at kødet eller fisken er for gammel. - Det er en indikator, men vi er nødt til at have flere beviser for at kunne fastslå, at det drejer sig om for gamle varer, siger Bjørn Wirlander.

Ken din slagter

Lars Dietrichsen mener dog ikke man skal give Fødevarestyrelsen skylden for de gamle fødevarer i butikkerne. Han råder forbrugerne til kun at købe ind, der hvor de har tillid til, at der ikke bliver snydt med varerne. - Jeg har selv oplevet at købe en pakke kød i et supermarked, der så fin ud i pakken, men da jeg åbnede den, var jeg slet ikke tilfreds. Det har man ingen mulighed for selv at kontrollere, siger Lars Dietrichsen. agroskildeavis.dk

Publiceret 02 October 2009 11:15