(Foto: Colourbox).

(Foto: Colourbox).

Køge Cykel Ring må til lommerne

Af
Martin van Dijk

BØDE: Køge Cykel Ring har stolte traditioner og har fostret mange talenter til den danske cykelverden.
Nu er klubben dog kommet i et lidt mere negativt søgelys, efter at den ikke har overholdt sine forpligtelser i forhold til at afholde et åbent løb, og det resulterer nu i en økonomisk sanktion på 10.000 kroner.
- Der er regler, som foreskriver, at en klub skal afholde et åbent løb om året, medmindre den melder fra i god tid og med en saglig begrundelse. Det har Køge Cykel Ring ikke gjort. Vi startede med at finde en ny dato til at afholde løbet, men da den så nærmede sig, så var der ingen respons fra klubben. Der var ingen steder rytterne kunne melde sig til, og derfor blev løbet aflyst, siger Jens Lindblom, der er formand for distrikt Sjælland under Dansk Cykel Union.
Det kunne dog være blevet til en væsentlig hårdere straf for Køge Cykel Ring.
- Efter forskrifterne så kunne vi godt ekskludere klubben, men det har vi ingen interesse i. Det er også første gang, at Køge Cykel Ring får sådan en bødestraf, og det sker for tre til fire klubber om året, og jeg er sikker på, at de nok skal få styr på det i Køge igen, siger Jens Lindblom.

En god forklaring

Hos Køge Cykel Ring tager man da også den økonomiske sanktion med ro, for der er flere gode forklaringer på, at det mislykkedes at få arrangeret et cykelløb i 2009.
- For det første er der ikke tale om en bøde men en afgift, som er blevet indført for at sikre, at der bliver afholdt cykelløb rundt omkring.
- Det skyldes, at klubberne ofte har et underskud i omegnen af 10.000-15.000 kroner, når der afvikles cykelløb, så afgiften er indført for at sikre, at nogle klubber ikke begynder at spekulere i ikke at afholde løb, og det rammer så os nu. Det er første gang, at Køge Cykel Ring ikke har overholdt sine forpligtelser, og det skyldes især, at hele bestyrelsen stort set er blevet skiftet ud midt i sæsonen.
- Oven i det så er der kommet nye procedure for, hvordan man ansøger og afholder løb, og det gav visse praktiske problemer. Det meste var faktisk på plads, men det gik galt i forbindelse med invitationen og tilmeldingen til løbet, men der vil uden tvivl blive afholdt løb i 2010, siger Ove Dyrkilde, som er næstformand i Køge Cykel Ring.

Publiceret 02 October 2009 09:00