Betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi tager turen til København under klimatopmødet i december. (Arkivfoto:Erling J.)

Betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi tager turen til København under klimatopmødet i december. (Arkivfoto:Erling J.)

Chefpolitiinspektør:

Forbrydere får ikke frit spil

Ifølge en intern mail i politiet skal færre forbrydere fængsles under klimatopmødet. Politiets top understreger nu, at ingen forbrydere går fri

Af
Thilde Lejre

Ingen forbrydere går fri under klimatopmødet. Så kontant er meldingen, efter en intern mail fra chefanklager i Midt- og Vestsjællands Politi, Gyrithe Ulrich, onsdag blev offentliggjort. I mailen hedder det, at politiet skal løslade varetægtsfanger, hvis fængslingsfristerne udløber mellem jul og nytår. Desuden vil politiet så vidt muligt ikke foretage arrestantsager i hele december, fordi Midt- og Vestsjællands Politi må afgive betjente til klimatopmødet, der foregår i perioden 7.-18. december. Det betyder, at færre vil blive stillet for retten og varetægtsfængslet. Chefpolitinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, Sten Skovgaard Larsen, erkender, at der er en sandsynlighed for, at færre bliver varetægtsfængslet under topmødet. Men han understreger, at forbryderne ikke får frit spil. - Det kan godt være, at antallet af varetægtsfængslinger bliver lavere under klimatopmødet, men det er kun den nedre grænse, der måske bliver rykket lidt som for eksempel ved tyveri, fastslår Sten Skovgaard Larsen. Han understreger, at voldtægtsforbrydere og grove kriminelle ikke får lov at gå frit rundt på gaden.

Sommerferien værre

Sten Skovgaard Larsen kalder debatten omkring mailen ude af proportioner. - Vi har aldrig varetægtsfængslet alle. Langt flere bliver normalt løsladt end varetægtsfængslet. Men de går ikke fri, de får stadig deres straf, siger han. Chefpolitiinspektøren vil ikke oplyse, hvor mange betjente det drejer sig om, men fastslår, at politiet har flere ressourcer under topmødet end i en normal sommerferie. Så borgerne skal ikke bekymre sig. - Borgerne har ingen grund til at føle sig utrygge. Politiet kommer, når der er akut behov for det, siger Sten Skovgaard Larsen. Men i mailen opfordrer Gyrithe Ulrich alligevel politifolkene til at gå i gang med at planlægge med det samme. - I bør allerede nu gå i gang med at planlægge, hvordan arrestantsagsbehandlingen skal tilrettelægges, således at vi undgår at skulle lukke alt for mange ud på gaden igen uden en dom at støtte sig til, slutter Gyrithe Ulric i mailen.

Publiceret 02 October 2009 03:00