(Arkivfoto: DS).

(Arkivfoto: DS).

Helle Lynge:

Tribunepris er et skud i tågen

Byrådsmedlem efterlyser en bedre vurdering af værdien af tribunebygning på Herfølge Stadion.

Af
Martin Rasmussen

TRIBUNEKØB: Byrådets godkendte købspris på 12,3 millioner kroner for tribunen på Herfølge Stadion kan meget vel være helt hen i vejret i forhold til, hvad bygningen reelt er værd.
Det er meldingen fra byrådsmedlem Helle Lynge Nielsen (V), der selv er ejendomsmægler, og som stemte imod sidste uges byrådsbeslutning om at forsøge at blive enige med ejerne om et køb.
- Jeg forholder mig ikke til, om det er fornuftigt eller ej at foretage det såkaldte strategiske opkøb. Men til gengæld synes jeg, at det er bindegalt, at man udelukkende har sat prisen i forhold til den offentlige vurdering, siger hun.
Hun efterlyser, at man får to-tre ejendomsmæglere eller andre relevante personer til at vurdere, hvor meget tribunebygningen reelt er værd.
- Det er jo ingen hemmelighed, at de offentlige vurderinger er spejlblanke for tiden og ikke har hjemme i virkeligheden. Jeg er ikke erhvervsmægler, og det er ikke sikkert, at den nævnte pris er forkert. Men det lyder tæskedyrt, siger hun med henvisning til de seneste års rutchebanetur på boligmarkedet.

Afviser kritik

Borgmester Marie Stærke (S) afviser kritikken og siger, at den reelle købspris først bliver afgjort i forbindelse med de forestående forhandlinger.
Byrådet vil senere skulle tage stilling til købet på et af de kommende møder.
Borgmesteren vil i øvrigt ikke afvise, at man i det kommende forløb vil indhente vurderinger fra en eller flere ejendomsmæglere for at få et billede af tribunebygningens værdi.
Også viceborgmester Finn Buch Petersen (I) stiller sig stærkt kritisk over for købsplanerne, som han mener kan være på kant med lovgivningen, som beskrevet i Lørdags-Avisen i sidste uge.
Ifølge Dagbladet Køge vil sagen i øvrigt nu blive indklaget for Tilsynet. Det er jurist og tidligere Venstremedlem Flemming Trap Højer, der ønsker en vurdering af, om byrådet er gået over stregen.
Marie Stærke forklarede i Lørdags-Avisen, at købet er et strategisk opkøb, der skal bane vej for kommunens udviklingsplaner i området. Modstanderne spekulerer derimod i, om der i virkeligheden er tale om tale om skjult støtte til HB Køge.
- De muligheder, der nævnes for anvendelse, er til lejligheden opfundne argumenter, og man ville ikke have drømt om at købe tribunen, hvis ikke man stod i en situation, hvor man gerne ville give pengene til et specifikt formål. Efter min opfattelse vil man gerne give et tilskud til, at Herfølge Stadion kan få varme i græsset og få etableret lys, så man kan opfylde de krav, som DBU stiller til Superligaklubbers hjemmebaner. Efter min opfattelse ser det ud til at grænse til ulovlig erhvervsstøtte for borgernes penge, sagde Finn Buch Petersen til Lørdags-Avisen.

Publiceret 02 October 2009 13:00