Venstre viser vejen

Venstre har netop indgået en aftale med De Konservative om at indsende et fælles ændringsforslag til næste års budget. Forslaget går ud på at pille den bebudede stigning i grundskylden af bordet.
I Venstre er vi modstandere af, at helt almindelig husejere og små erhvervsdrivende skal betale flere tusinde kroner ekstra om året, fordi økonomien er skredet på rådhuset. I stedet har Venstre vist en alternativ vej end skattestigninger.
Vi ønsker at se på, hvordan der kan foretages fornuftige omrokeringer i den centrale kommunale administration.
Kommunesammenlægningen har endnu ikke givet de økonomiske gevinster, man har kunnet forvente.
Nu er det altså på tide at høste frugterne af sammenlægningen. Vi ønsker ikke, at der skal skæres i den nære service.
Der skal altså ikke spares på de varme hænder, som visse politiske modstandere ellers prøver at skyde os i skoen. Der er også andre områder, hvor det må være muligt hente nye økonomiske gevinster.
Her tænker jeg f.eks. på ETK's virke. Kan det gøres smartere og billigere? Er der nogle af ETK's opgaver, som det giver bedre mening at lade private virksomheder tage sig af?
Kan vi fx udlicitere nogle af kommunens andre servicefunktioner, så den enkelte borger får en bedre service uden at skulle betale ekstra? Det tror jeg, at alle vil se som en fordel.
Kan vi sætte gang i salget af kommunens byggegrunde ved at sælge dem til markedspris? I dag er der flere eksempler på, at priserne bliver holdt kunstigt høje.
Det gør det ikke særligt attraktivt for hverken borgere eller virksomheder at slå sig ned i kommunen. Kort sagt. Der er et hav af områder, hvor vi kan gøre tingene anderledes. Det gælder bare om at komme i gang.
Venstre viser gerne vejen. Jeg er et optimistisk menneske, men jeg tror desværre ikke, at flertallet i byrådet vil samme vej som Venstre.
Derfor ser meget ud til, at pengepungen bliver sat under ekstra pres til næste år.

Publiceret 02 October 2009 13:15