Det er ok at være metroseksuel - del 1

Af
Af Jesper van Gynther - teenageblogger.

TEENAGEBLOGGEN: Tabuet metroseksualitet er blandt teenagere (og mænd generelt) heldigvis ved at bløde op og blive et mere anerkendt og udbredt fænomen.
Det er min opfattelse. Metroseksualitet mener jeg i øvrigt ikke har noget med seksualitet at gøre. Det er mere en form for livsstil. Kvinder har altid haft den; trangen til at gøre noget ekstra pænt ud af sig selv og se smuk ud.
For mænd har det været meget sværere at indrømme, at man tog creme i hovedet eller plejede sit hår med en speciel shampoo.
I folkeskolen var jeg for eksempel bange for at blive gjort til grin, fordi jeg brugte skælshampoo. Ikke fordi jeg havde skæl.
Men fordi jeg brugte en anden (mere speciel) shampoo end de andre. Og det er jo latterligt, kan jeg godt se, når jeg tænker tilbage på det!

Løs problemerne!

I dag bruger jeg ikke bare skælshampoo, men også voks i håret (ligesom alle andre teenagere), ansigtscreme fra Matas og deodorant.
Når man nævner de her plejemidler op, så er der jo ikke noget at skamme sig over. For alle produkterne er jo lavet for at løse et problem.
Skælshampooen fjerner mit skæl (kommer lidt af navnet), cremen bruger jeg, da den modvirker akne og andre urenheder i ansigtet, mens jeg bruger deodoranten fordi.. ja det siger jo sig selv!
Hvis jeg valgte at lade mig forføre af tabuet, så ville jeg jo stadig stå med alle de problemer i dag og blive til grin på grund af det alligevel.
Jeg har desuden lige været nede i Matas i dag og fået bekræftet, at selvom der er finanskrise, så sælger de stadig væk ligeså meget, som de plejer.
Og det gælder både til den mandlige og kvindelige kundekreds. Dermed er det altså ikke kun mig, som mand og teenager, der tør stå ved metroseksualiteten. Tør du?

Publiceret 03 October 2009 14:00