FCR indkasserede søndag endnu et hjemmebanenederlag. Denne gang til AB.

FCR indkasserede søndag endnu et hjemmebanenederlag. Denne gang til AB.

FCR nærmer sig bunden

Søndag led FCR endnu et lidt ærgerligt hjemmebanenederlag da holdet tabte 2-3 til topholdet AB, der for at gøre ondt værre scorede det afgørende mål kort tid før slutfløjtet.

Af
Af Claus Mellergård

Hvor stor er forskellen på 1. divisions top og bund? Spørgsmålet blev besvaret søndag, hvor Roskilde Idrætspark lagde græs til opgøret mellem FCR og AB. For mens FCR kun lige holder sig over nedrykningsstregen, har AB fortsat oprykningsdrømmene helt intakte. Men at dømme efter 1. halvleg er de to mandskaber faktisk mere jævnbyrdige end tabellen viser. Hjemmeholdet kom i hvert fald godt fra start, og kombinerede ganske fikst. Dog mest på midten af banen, hvor der jo er forholdsvis langt ned til målet. Men efter 20 minutters spil var bolden alligevel havnet i udkanten af ABs straffesparksfelt og i fødderne på FCRs Nikolaj Mikkelsen, der smart lavede en skudfinte så målmanden smed sig. Derefter var det en smal sag for FCRs unge offensivspiller, at placerede bolden højt oppe i målet til 1-0. Desværre var de lyseblå kun i fodboldparadis i sølle 8 minutter, nemlig indtil akademikerne udlignede til 1-1 på et frispark hvor bolden med hovedet blev snittet videre ind i målet. Også fra anden halvlegs start viste FCR sig som ABs ligemænd, men egentlige målchancer var stadig så godt som fraværende. Men som halvlegen skred frem blev gæsterne dog mere og mere nærgående, og det kom derfor ikke som den store overraskelse at de kunne bringe sig foran med godt 20 minutter igen. Efterfølgende foretog FCRs cheftræner Martin Jungsgaard så en sjælden tredobbelt udskiftning, hvor offensivspillerne, Tobias Perch, Niclas Rønne og Toke Morsing alle kom på banen. Satsningen gav i første omgang pote, da netop Morsing fik udlignet til 2-2 med små fem minutter igen på en løs chance i det lille felt. Desværre slog AB atter kontra og scorede det sidste og afgørende mål, netop som kampen var på vej ind i den obligatoriske tillægstid. I den situation var de fleste af FCRs spillere simpelthen ikke nået hjem i forsvaret, og derfor kunne holdet indkassere et brandærgerligt og smalt 2-3 nederlag. Øv-øv-øv, som Roskildes fodboldglade borgmester Poul Lindor så rammende udtrykte det. Også FCRs sportschef Jesper Sommer var en skuffet mand, der dårligt kunne glæde sig over det pæne spil, som hans hold især præsterede i 1. halvleg. For intet rokker ved den kendsgerning, at FCR kun har hentet 7 point i sæsonens første 9 kampe og derfor i betænkelig grad nærmer sig nedrykningspladserne. Nedrykningsstriden bliver under alle omstændigheder uden midtbaneslideren Morten Avnskjold, der nu er på krykker efter sit alvorlige benbrud. Benet skal være tre måneder i gips, hvorefter der venter en genoptræningsperiode på 4-6 måneder. Så han er tidligst klar til næste sæson.

Kampens krydderier

1) Nikolaj Mikkelsens fremragende scoring, der ledte tankerne tilbage til sidst i 1970erne hvor elegante Lars Andersen fra RB ofte henrykkede det dengang mere talstærke hjemmepublikum. Søndagens kamp blev således kun overværet af 582 tilskuere.
2) FCRs Martin Juniors hårde frispark, der lige nappede lidt af overliggerens hvide lak. Men så er hjemmeholdets tre reelle målchancer på 90 minutter også alle nævnt.
3)FCRs fortrinlige fight, der længe holdt holdet inde i kampen.

Kampens kvajer
At FCR satsede for fremadrettet i slutminutterne, i stedet for at fastholde det ene point man trods alt havde kæmpet sig til.

Publiceret 04 October 2009 18:45