Peter Frost er en travl mand, men han slapper af ved at være aktiv sammen med sin familie. (Foto: Jørgen Christian Jørgensen).

Peter Frost er en travl mand, men han slapper af ved at være aktiv sammen med sin familie. (Foto: Jørgen Christian Jørgensen).

Miljøet omkring boligen er vigtigt

Kommunaldirektør Peter Frost er meget glad for naturen omkring sin bolig, og den bliver brugt flittigt af hele familien

Af
Martin van Dijk

UGENS PROFIL: Peter Frost har det seneste halvandet år været en vigtig del af Køge Kommune, hvor han indtager posten som kommunaldirektør.
Når han ikke er på arbejde, nyder han blandt andet naturen omkring sit nye hus ved Furesøen.
Det hele begyndte dog i en forstad til København.
Hvor er du født og opvokset?
-Jeg er født og opvokset i Rødovre, hvor jeg boede indtil jeg som 20-årige flyttede til København for at læse på universitetet. Jeg boede dog ikke det samme sted hele tiden i Rødovre, vi flyttede et par gange, men vi blev i byen.
Hvad er dit bedste barndomsminde fra Rødovre?
-Vi boede i et rækkehuskvarter, hvor der var en masse andre børn. Det gav et rigtig godt socialt liv, fordi der også var en masse gode arealer at lege på, så der var godt gang i den med fodbold, fanger og alt muligt andet.
Hvilken uddannelse har du?
-Jeg er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet tilbage i 1997. Jeg havde forskellige studiejobs undervejs, så jeg brugte lidt over seks år på at blive færdig.
Hvad kan gøre dig rigtig glad?
-Det kan det, når jeg er sammen med min familie. Jeg er gift, og vi har to børn på henholdsvis seks og otte år. Når vi laver ting sammen alle fire, som for eksempel når vi tager i sommerhus eller på skiferie. I det hele taget når vi laver aktive ting sammen.
Hvad kan gøre dig sur?
-Jeg sætter meget pris på troværdighed både arbejdsmæssigt og privat, så når folk er utroværdige, kan jeg godt blive sur.
Hvem beundrer du?
-Jeg har ikke nogen, som jeg beundrer, og jeg har egentlig aldrig haft et idol. Men jeg respekterer folk, som værner om deres faglighed. Det kan for eksempel være skuespillere som Jesper Christensen og Lars Mikkelsen, som virkelig værner om skuespillerfaget, og som ikke deltager i alle mulige åndssvage reklamer.
Hvad foretrækker du at se i tv?
-Nyheder og en god film. Jeg er stået af på alle de forskellige underholdningsprogrammer, som jeg synes er spild af tid.
Hvad er så en god film?
-Jeg er helt vild med 'Godfather' trilogien, som jeg altid kan se. 'En duft af kvinde' er også fantastisk, men det er lige så meget på grund af Al Pacino, som spiller helt utroligt i den film.
Hvad foretrækker du at læse?
-Krimier og faglitteratur. Jeg er netop i gang med tredje bind af Stieg Larssons meget populære trilogi om Lisbeth Salander, men jeg læser også mange politiske biografier og andet faglitteratur. En af de bedste bøger jeg nogensinde har læst er 'Vilde Svaner', som handler om kvinder igennem tre generationer i Kina. Det er en roman, som giver et fantastisk indblik i i den kinesiske kultur og udvikling.
Hvordan slapper du bedst af?
-Det gør jeg i sommerhus med min familie, eller når jeg er ude i naturen. Jeg er meget glad for naturen, og jeg slapper også af med at løbe eller ved at gå tur.
Hvad er aktuelt for dig lige nu?
-Vi har i administrationen arbejdet meget med økonomistyring på det seneste, og så selvfølgelig med budgettet, som netop lige er blevet præsenteret.
Hvordan fandt I jeres nuværende bolig
-Det gjorde vi på samme måde som så mange andre, via internettet.
Hvad faldt i for ved boligen?
-Det var helt klart beliggenheden. Det ligget meget tæt på naturen, men samtidige er det i en by. Selve huset er meget normalt, men vi har altid gerne ville bo ved noget dejlig natur, uden at det blev alt for meget på landet, og det gør vi så nu. For os er det ikke kun boligen, der er vigtig, men mere miljøet omkring den.
Har i bygget meget om?
- Nej det har vi ikke, men vi har lavet noget vedligeholdelse, eller det vil sige, vi har haft håndværkere til det, for jeg har ikke selv tid.
Hvilket rum holder du mest af?
-Det er vores terrasse, som er på første sal. Her kan man sidde og nyde den smukke natur.
Hvad er din favoritgenstand i hjemmet?
-Det må være vores dejlige store sofa med chaiselong. Her kan vi være alle sammen og hygge foran fjernsynet, så den bliver flittigt brugt.
Hvad inspirerer dig, når I indretter hjemmet?
-Jeg kan godt lide, at det er enkelt, og der er luft imellem møblerne. Der må også gerne være sådan lidt sommerhus over det, altså ikke på den pusse nussede måde, men mere sådan afslappet, hvor der også er plads til børnene, så det skal være funktionelt.
Hvad er det næste, du ønsker dig til hjemmet?
-Vi har lige fået et nyt skrivebord, men vi mangler en god arbejdsstol til.

Fakta:

Peter Frost har været ansat som kommunaldirektør i Køge Kommune siden maj 2008.
Privat er han gift og bor sammen med sin kone og deres to børn i et hus ved Furesøen.

Publiceret 04 October 2009 11:00