En kort biljagt sluttede brat, da bilen kørte ind i en boligblok (Arkivfoto: Mads Hussing)

En kort biljagt sluttede brat, da bilen kørte ind i en boligblok (Arkivfoto: Mads Hussing)

Biljagt endte i boligblok

To biltyve prøvede mandag nat at slippe fra politiet. Det førte til, at bilen kørte ind i en boligblok

Af
Thilde Lejre

To biltyve havde ikke lyst til at tale med politiet mandag nat, da de blev opdaget, mens de kørte rundt i bilen, som er blevet stjålet i Roskilde inden for de seneste dage. Klokken 01.48 fik politiet øje på den stjålne bil, som kørte på Joensuuvej. Politiet tændte for udrykningen for at få biltyvene til at stoppe, oplyser Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi. Men biltyvene havde ikke i sinde at standse den stjålne bil og forsøgte derfor at køre fra politiet. Biltyvene tog stille og roligt flugten uden voldsom fart, men på et tidspunkt satte biltyvene hastigheden helt ned for at slippe fra politiet ved at tage flugten til fods.
- De kører ikke vildt og inderligt, men med ganske lav hastighed springer de ud af bilen, fortæller Carsten Andersen.
Da de to biltyve sprang ud af bilen, fortsatte den direkte ind i væggen på en boligblok på Joensuuvej. Men mændene i bilen fortsatte flugten til fods efter springet.
Det lykkedes politiet at få fat i den 19-årige fører af bilen, som er fra Roskilde, mens passageren i bilen i første omgang havde held med at flygte. Politiet fandt dog frem til den 26-årige passager fra Køge efter at have søgt i området. Selv om biltyvenes flugtforsøg ikke var helt ufarligt, skete der kun materiel skade.
- Der er ikke sket den store skade på husmuren. Men det var ret voldsomt, og der er sket masser af skade på bilen, siger Carsten Andersen.
De to mænd blev anholdt og sidder nu hos politiet, indtil politiets jurister beslutter om de skal fremstilles i grundslovsforhør og derefter varetægtsfængsles.

Publiceret 06 October 2009 11:02