(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Køge Teaterskole og Lo Specchio præsenterer nyt samarbejde

Af
Per Møller

Det er med stor glæde, at Køge Teaterskole kan melde ud om, at der nærmest på rekordtid er kommet en aftale i stand mellem skolen og Lo Specchio, Roskilde Amatørscene.
Aftalen indebærer et samarbejde, hvor børneteatret og ungdomsteatret kan fortsætte sine aktiviteter på Lo Specchio med den væsentlige forskel til følge, at Køge Teaterskole i fremtiden vil varetage undervisning og instruktion med professionelt ansatte instruktører, fortæller Rune MacDonald fra Køge Teaterskole.
De nye ændringer sker som følge af, at den tidligere teaterleder og instruktør, Nicholaj Siltan, efter mange års tro tjeneste har takket af og søgt nye udfordringer i livet.

Professionelle teaterfolk

I samråd med Nicholaj Siltan er det blevet besluttet at viderefører børneteatret og ungdomsteatret i den samme ramme og ånd, som hidtil har præget teaterholdene på Lo Specchio.
- Den væsentligste forskel vil være, at undervisning og instruktion fremover vil blive varetaget af professionelle teaterfolk fra København. De nye rammer opfatter vi derfor som en stor gevinst for alle involverede børn og unge, da vi vægter kvaliteten meget højt, oplyser Rune MacDonald.
Med de nye rammer følger en øget medlemsbetaling grundet de professionelt tilknyttede instruktører. Da undervisningen imidlertid er støttet af Køge kommune, er der tale om et meget lille beløb set i lyset af, hvad eleverne får for pengene.
Alle børn og unge fra 7-18 år kan deltage. Man skal være tilmeldt Køge Teaterskole og være medlem af Lo Specchios forening.
Undervisningen foregår på Lo Specchio - Roskilde Amatørscene Eriksvej 40 i Roskilde.
Der er holdstart mandag den 19. oktober kl. 16.00-18.00 og kl. 18.00-20.00.
Børn og unge samt forældre, der ønsker at tilmelde sig teaterholdene, kan læse meget mere på: www.koegeteaterskole.dk eller www.lospecchio.dk .

Publiceret 06 October 2009 14:00