Elevrådsformand Anna Sofie Andersen er med til at besætte gymnasiet.

Elevrådsformand Anna Sofie Andersen er med til at besætte gymnasiet.

Lærere smidt på porten

Elever på Roskilde Gymnasium besatte tirsdag deres skole og forhindrede undervisningen. De er utilfredse med regeringens besparelser

Af
Anette Gundlach

Kalder I det uddannelse i verdensklasse? Stop nu nedskæringerne nu! Og Velfærdsstat? Var nogle af slagordene, man kunne læse på bannerne, som eleverne på Roskilde Gymnasium var i gang med at male tirsdag formiddag, fordi de er utilfredse med regeringens spareplaner på undervisningsområdet.
Forinden havde eleverne besat gymnasiet efter den første undervisningstime, og ved hver indgang stod de klar til at blokere indgangene, så lærerne ikke kunne komme ind og give den planlagte undervisning.
Indenfor var der hektisk aktivitet, for vagtplanerne skulle laves færdige, en paneldebat skulle forberedes, ligesom planerne for resten af dagen skulle gøres klar.
Elevrådsformand Anna Sofie Andersen forklarede, at alt indtil videre er gået godt, og at der kun var enkelte lærere, der havde forsøgt at komme ind på skolen eller havde forsøgt at overbevise eleverne om, at de ville give undervisning.
Men lærerne måtte blive ude, for eleverne vil ikke have nedskæringer på undervisningsområdet.
- Vi kan ikke forstå, hvordan regeringen kan påstå, at Danmark skal være førende indenfor viden, når den samtidig hele tiden skærer ned på undervisningen, siger Anna Sofie Andersen.
Eleverne fortsætter besættelsen af gymnasiet frem til ved 15 tiden, hvorefter de tager til København for at deltage i en demonstration på Rådhuspladsen.
Elevrådsformanden regner med, at der dukker omkring 60.000 elever op til eftermiddagens demonstration. Den ender ved Christiansborg på Folketingets åbning.
På Himmelev Gymnasium og Roskilde Katedralskole har eleverne valgt udelukkende at deltage i demonstrationen i København.

Publiceret 06 October 2009 03:00