Sover du godt om natten?

Der kan være mange årsager til søvnløshed. En årsag kunne være dårlig samvittighed og dermed frygten for at blive afsløret. SKAT hjælper gerne folk, som ikke sover godt om natten.

Af
Per Møller

I uge 40 havde SKAT ekstra fokus på virksomhedsindehavere, som ikke må drive virksomhed.
Typisk fordi de skylder et betydeligt beløb til det offentlige, eller fordi de ikke har haft orden i deres regnskab tidligere, og derfor har fået frataget retten til at drive virksomhed.
- I denne kategori er der et ikke ubetydeligt antal personer i vores område, som tilsyneladende ingen indtægt har, så dem har vi kigget nærmere på for at finde ud af, hvad de egentlig lever af, siger fuldmægtig Leon Nowak.
Medarbejdere fra SKAT Midt- og Sydsjælland var på uanmeldt kontrolbesøg hos 48 personer, som har mistet retten til at drive virksomhed. De kunne med det samme konstatere, at seks tidligere virksomhedsejere havde fulgt SKATs afgørelse om ikke at drive virksomhed.
Af de resterende 42 er der mindst 19, som med stor sandsynlighed har drevet ulovlig virksomhed, men i øvrigt skal alle have undersøgt deres forhold. Alle der driver ulovlig virksomhed risikerer bøder, og i værste fald fængselsstraf.
- Vi bliver mødt med mange forskellige bemærkninger, når vi pludselig står og banker på, men oftest forløber et besøg dog stille og roligt.
En gang fik vi bemærkningen "Det var virkelig godt I kom, nu kommer jeg til at sove meget bedre om natten", fortæller Leon Nowak.
Bemærkningen faldt på trods af, at den pågældende står med en større skattegæld og i værste fald risikerer en høj bøde samt fængselsstraf.
- Så hvis du ikke sover godt om natten, så er du altid velkommen til at kontakte SKAT, og få lettet samvittigheden. Vi er hele tiden på jagt efter ulovlige virksomheder, siger Leon Nowak og afslutter:
- Hvis du ikke kommer til SKAT, kommer SKAT måske til dig.

Publiceret 06 October 2009 06:15