De gode ting kommer ikke af sig selv

Når jeg som politiker bruger denne overskrift i mit valgmateriale til byrådsvalget den 17.11.2009 er det nødvendigt at komme med eksempler som bekræfter rigtigheden af min udtalelse.
Forleden dag blev jeg i Skomagergade standset af en Roskilde-borger, som bad mig om i byrådet at gøre noget ved de biler, herunder Taxavogne, som holder meget længe med motoren kørende i tomgang. Det lovede jeg at gøre. Dagen efter bad jeg Teknisk Forvaltning om at få tilsendt Roskilde kommunes regler for tomgangskørsel, for jeg kunne huske, at vi for år tilbage havde vedtaget et regelsæt for bilisters tomgangskørsel.
Som sagt så gjort. Men nu kunne jeg så erfare, at det regelsæt var bortfaldet i forbindelse med sammenlægningen af Ramsø, Gundsø og Roskilde kommuner.
Derfor har jeg bedt om at få et punkt på den førstkommende dagsorden i Teknik- og Miljøudvalget, så Roskilde kommune får genindført regelsættet om begrænsning af den tid, bilister må holde med motoren kørende i tomgang, og dermed også et bidrag til vores ønske om at reducere CO2-udslippet i Roskilde kommune.
Spørgsmålet til mig fra Roskilde-borgeren bekræfter også min påstand om den nødvendige dialog mellem Jer som borgere og mig som politiker.
Kaj V. Hansen

Roskilde byråd (A),
byrådskandidat.

Publiceret 06 October 2009 03:00