Lukning af Skævinge Hallen

Kære Borgmester
Som ungdomstræner for to håndboldhold i Skævinge er jeg nødt til at reagere på planerne om, at vores lokale hal skal lukkes i 10 uger pga. gulvarbejde. Rent praktisk vil det betyde, at de mange børn og seniorer, som benytter hallen skal flytte deres træning og kampe til Skanseskolen i Hillerød.
Børnene har ikke mulighed for at blive transporteret til Hillerød til træning efter skole, så vi er blevet stillet i udsigt, at træningen skal foregå i Skævinge skoles lille gymnastik sal, som er direkte uegnet til håndboldtræning. Derudover er vores træningsdag flyttet fra tirsdag til torsdag, hvilket allerede har resulteret i, at flere børn har måtte melde fra, da de har andre fritidsaktiviteter om torsdagen. Hvem skal kompensere for det økonomiske tab af kontingentbetaling, nu hvor flere børn melder fra?
I Skævinge er hallen samlingspunkt for mange unges fritidsaktiviteter gennem vintersæsonen, og en lukning af hallen i denne periode vil have stor betydning for de unges muligheder for at udøve deres sportslige aktiviteter. En vintersæson uden sportshal er særlig uheldigt i en by som Skævinge, der let kan tabe konkurrencen til "naboen", Hillerød. Børn, som har mulighed for transport efter skole, vil måske fortsætte deres sport i Hillerød, mens andre børn helt vil kunne miste interessen for deres sport. Resultatet af en vintersæson uden hal vil således kunne mærkes i flere år ud i fremtiden, hvor et vigtigt ungdomstilbud i Skævinge vil komme til at stå svagt.
Mit spørgsmål er: "Hvorfor vælger man at placere gulvarbejde i en vintersæson, hvor hallen er vigtigst for byens sportsliv? Og hvordan kan det tage hele 10 uger at skifte et gulv i hallen?"
Det er meget svært, som træner, at svare på børnenes spørgsmål, om hvorfor alt dette skal foregå i deres træningsperiode.
Med lidt "politisk velvilje" kunne gulvprojektet vel placeres i en sommerperiode, hvor hallens ungdoms- og sportsaktiviteter er nedsat betydeligt?Publiceret 06 October 2009 09:41